12.2 C
Chișinău
joi, martie 28, 2024

Svetlana Sura, Database Developer: „Cel mai important e să ai dorința de a reuși și să fii perseverent”

A văzut calculatorul pentru prima dată la lecțiile de informatică și a fost de-a dreptul fascinată de posibilitățile pe care le oferea. Așa au fost începuturile carierei de succes a Svetlanei Sura, o profesionistă care impresionează prin tenacitate, consecvență și voința de a atinge excelența în tot ce face.

În prezent, Svetlana activează în calitate de Database Developer în cadrul companiei „Amdaris”, o specialitate care corespunde întru totul pasiunii sale de a analiza și prelucra informația, de a formula concluzii pe baza datelor existente și de a se dezvolta în permanență ca profesionist.

Încă de la școală a studiat intensiv informatica. Ajunsă la facultate, făcea multe lecții practice, iar profesorii au ajuns să o cunoască datorită performanțelor sale, dar și pentru că ieșea, de fiecare dată, ultima din sălile de laborator. În anul 2002, când a absolvit facultatea, sectorul IT nu oferea prea multe oportunități pentru tinerii specialiști, de aceea, Svetlana a activat în calitate de profesoară de matematică. Un an mai târziu, visul ei de a lucra într-o companie IT s-a îndeplinit, iar Svetlana a primit și prima ofertă de muncă.

Campania de promovare a Carierei IT prezintă exemplele celor care activează în domeniu și au reușit să devină profesioniști consacrați. Vei putea afla chiar de la ei care sunt perspectivele, provocările, atuurile sectorului IT, căror cerințe trebuie să corespundă profesioniștii IT, dar și ce îi motivează să persevereze în acest domeniu.  Află povestea Svetlanei  în materialul de mai jos.

Recomandări pentru o carieră în IT de la Svetlana Sura:

  1. În prezent, tinerii au la dispoziție o  sumedenie de resurse pentru a studia domeniul IT și pentru a aplica în practică cele învățate.
  2. Trebuie să ai dorință și perseverență de a excela în fiecare zi – una dintre abilitățile de bază ale unui tânăr angajat în IT.
  3. Unul din cele mai frumoase aspecte ale unei cariere în IT ține de posibilitatea și necesitatea de a studia ceva nou în fiecare zi.
  4. Interacțiunea cu diverse domenii – activând în IT, participi la automatizarea unor procese în aceste sfere. Astfel cunoști specificul lor, interacționezi cu diferite persoane.
  5. Domeniul IT oferă mai multe oportunități: poți lucra de acasă iar salariul pentru munca depusă este unul atractiv.
  6. În prezent, pe piața din Republica Moldova, cea mai frumoasă și armonioasă relație dintre angajat și angajator este în domeniul IT.

Reportajul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementate de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și UN Women. 

Campania de promovare a Carierei IT, desfășurată de ATIC începând cu anul 2010, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Campania încurajează tinerii să afle mai multe informații despre profesiile și oportunitățile din domeniul IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

În același timp, campania se axează pe ideea că la temelia succesului și a performanței stau munca, atitudinea conștiincioasă, dedicarea și dorința de a te dezvolta continuu. Istoriile de succes insistă pe setarea corectă a motivațiilor: decizia de a o opta pentru o carieră în IT trebuie să fie una responsabilă, bazată pe avantajele, dar și rigorile acestui domeniu.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente