26.2 C
Chișinău
luni, iunie 17, 2024

Iulia Mazilu: „Un job trebuie să-ți ofere aripi pentru ca tu să-ți urmezi aspirațiile. IT-ul îți asigură această posibilitate”

Cu o diplomă de licență în Jurnalism, Iulia Mazilu a sfidat toate stereotipurile, iar acum își construiește o carieră frumoasă în IT. Este Inginer în Managementul Aplicațiilor la compania Endava, poziție ce implică mentenanța întregului ciclu de dezvoltare a unei aplicații.

Responsabilitățile sale includ, pe lângă implementarea unui funcțional corect, analiza precaută și foarte multă comunicare, fie cu colegii, fie cu clienții, iar Iulia reușește de fiecare dată să găsească punctul de echilibru între părți.

A început prin a fi „Open Mind”. Astfel, multiplele oportunități oferite de un job în IT nu au ezitat să apară. Iulia a acceptat provocarea și a participat la un program de stagiu, pe parcursul căruia și-a consolidat cunoștințele de bază și s-a convins, încă o dată, că vrea să fie parte a acestui domeniu dinamic și inovator. A studiat și a muncit mult pentru a-și urma aspirația, a investit multă pasiune, entuziasm și foarte multă voință, iar rezultatul este unul pe măsura așteptărilor – activitatea pe care o desfășoară îi oferă libertatea și aripile pentru a atinge culmi și mai înalte.

Cariera în IT a Iuliei Mazilu este un exemplu elocvent al perspectivelor, succesului, atuurilor pe care le furnizează sectorul IT, dar și a cerințelor față de profesioniștii din domeniu. Acestă istorie este parte din campania de promovare a Carierei IT, care prezintă exemplele celor care au reușit să devină profesioniști consacrați.  

Întreaga poveste o găsiți în materialul de mai jos.

Recomandări pentru o carieră în IT de la Iulia Mazilu:

  1. Fetele și femeile nu trebuie să se lase descurajate de stereotipuri. Trebuie doar să persevereze și să acționeze ferm, în ciuda oricărui obstacol întâlnit.
  2. Odată asumată decizia de a îmbrățișa domeniul IT, trebuie să dai dovadă de multă hotărâre și consecvență. Voința te va ajuta mereu să excelezi, să înveți și să ții pasul cu inovațiile din domeniu.
  3. Limba engleză este indispensabilă pentru interacțiunile cu clienții, astfel că e important să o cunoști și să o vorbești fluent.
  4. O carieră în IT îți oferă libertatea de a crește și de a-ți urma aspirațiile. Dacă ești interesat de acest domeniu, începe prin a cerceta care sunt oportunitățile, studiază, explorează posibilitățile de stagiu și găsește direcția care te reprezintă cel mai mult.

Reportajul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementate de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și UN Women. 

Campania de promovare a Carierei IT, desfășurată de ATIC începând cu anul 2010, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Campania încurajează tinerii să afle mai multe informații despre profesiile și oportunitățile din domeniul IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

În același timp, campania se axează pe ideea că la temelia succesului și a performanței stau munca, atitudinea conștiincioasă, dedicarea și dorința de a te dezvolta continuu. Istoriile de succes insistă pe setarea corectă a motivațiilor: decizia de a o opta pentru o carieră în IT trebuie să fie una responsabilă, bazată pe avantajele, dar și rigorile acestui domeniu. 

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente