18.3 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

Elevii Liceului Teoretic Țipala au participat la o instruire on-line în cadrul proiectului „Pilonul Înțelepciunii”

Membrii Consiliului Local al Tinerilor Țipala s-au întrunit la data de 28.06.2020, în cadrul unei ore informative on-line, prin intermediul căreia le-au prezentat elevilor Liceului Teoretic Țipala, avantajele implicării în implementarea proiectului „Pilonul Înțelepciunii”, dar și beneficiile activităților în aer liber și mediul ecologic.

„Scopul proiectului ,,Pilonul Înțelepciunii” este ca cei 550 de elevi ai Liceului Teoretic Țipala, să dispună de un spațiu de 20 m² amenajat, prielnic desfășurării activităților formale și activităților non-formale, meditării, relaxării între pauze până la începutul lunii august 2020. Deasemenea unul dintre obiectivele proiectului a fost sensibilizarea și implicarea a 30 de elevi, tineri voluntari în participarea lucrărilor de amenajare a spațiului de 20m² din teritoriul Liceului Teoretic Țipala până la sfârșitul lunii iulie 2020. Din cauza situației de urgență creată din cauza virusului,  acest obiectiv a fost greu de îndeplinit. Pentru a sensibiliza elevii Liceului Teoretic Țipala, s-a desfășura la data de 28 aprilie, cu ajutorul platformei ZOOM, o oră informativă în cadrul căreia elevilor li s-au prezentat beneficiile participării în implementarea proiectului, dar și beneficiile activităților în aer liber și mediul ecologic. De această activitate au fost responsabile Groza Alexandrina și Cebotar Zinaida. Totodată, în urma acestei activități sperăm să atragem 30 de tineri voluntari ce vor participa la implementarea proiectului”, afirmă Consiliul Local al Tinerilor Țipala.

Activitatea face parte din planul de acțiuni al proiectului ,,Pilonul Înțelepciunii” , proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Consiliul Raional IaloveniFundaţia Est-Europeană Moldova, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente