18.3 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

Cărturești Chișinău împlinește un an de existență

Pe 27 august 2020, librăria Cărturești Chișinău împlinește un an de la deschidere. Este primul Cărturești deschis în Republica Moldova și dincolo de rolul de librărie cu selecții curatoriate, reprezintă, simbolic, podul de cărți dintre România și Republica Moldova.

În acest an, librăria a întâlnit cititorii cu zece mii de titluri de carte în română, engleză, franceză și rusă. Selecțiile diversificate din Cărturești conțin și ​albume de muzică, filme, obiecte de decor, accesorii de papetărie, jocuri și jucării, ceaiuri de specialitate și gadgeturi pentru cititori. Cu ocazia aniversării de un un an, librăria Cărturești Chișinău întâlnește cititorii cu o serie de reduceri speciale:

– 2+1 la cărțile editurilor românești;

 – -10% la cartea engleză, franceză și rusă;

 – -10% la micile bucurii (accesorii, gadgeturi, obiecte de decor, jocuri, ceai).

Detalii, pe ​pagina de facebook​.

În primul an de existență, librăria a găzduit festivalul de proză scurtă ​SHORT​, desfășurat în mai multe librării Cărturești din România, câteva ediții ale ​săptămânii PSI​, unde cititorii au discutat cu psihoterapeuți invitați despre problemele adolescenților, despre dificultățile de comunicare și alte teme din psihologie. Deasemenea, librarii au organizat, împreună cu tinerii de la ​Misiunea Diaconia, ateliere de lectură pentru copii. Membrii clubului ​Oratoric de asemenea, și-au găsit spațiu pentru sesiunile lor de discuții.

Apropo de misiunea rețelei de librării Cărturești, într-un interviu pentru ​Forbes.ro​, Șerban Radu (co-fondator Cărturești) spune: „Librăria rămâne tărâmul sacru al cărților, locul în care se întâmplă, de fapt, întâlnirea cu cartea și spațiul cu cea mai mare rată de ​discoverability ​ pentru cititori, conform studiilor. Este și locul care ajută cel mai mult diversitatea editorială, prin expunerea vizibilă a editurilor mai mici, a colecțiilor din afara ​mainstreamului”.

Cărturești este prima librărie concept din România și a fost deschisă în anul 2000. Până la începutul lui 2020, rețeaua românească strânge în portofoliu mai mult de 30 de librării în 19 orașe: București, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Constanța, Suceava, Arad, Oradea, Craiova, Ploiești, Baia Mare, Sibiu, Brăila, Buzău, Pitești, Deva, Chișinău.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente