21.2 C
Chișinău
duminică, aprilie 28, 2024

Angela Zhdanov: 10 locuri din Israel care pot inspira Republica Moldova

Angela Zhdanov este o moldoveancă, care locuiește cu familia sa în orașul Ma’alot Tarshiha, Israel deja de 13 ani. S-a căsătorit acolo, are doi copii și activează în calitate de asistent medical la o clinică stomatologică. În acest material, Angela ne recomandă 10 locuri de vizitat în Israel, care după părerea sa, ar putea inspira Republica Moldova.

Orașul Ierusalim

Este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, peste 3 500 de ani. Ierusalim este astăzi capitala oficială a statului Israel, unde se află toate birourile guvernamentale. Cu toate acestea, suveranitatea israeliană asupra părții de est a orașului nu este recunoscută de către o parte semnificativă a comunității internaționale. La Ierusalim puteți vedea un amestec de monumente istorice, culturi și popoare cu un număr imens de atracții turistice. Zidul Plângerii, Biserica Sfântului Mormânt (Biserica Învierii), Muzeul „Yad Vashem” – sunt doar câteva dintre locațiile care te vor impresiona pentru istoria lor și frumusețea exterioară.

Orașul Betleem

Este un oraș sacru pentru creștini și al doilea cel mai important după Ierusalim. Orașul găzduiește una dintre cele mai vechi comunități creștine din lume. Aici puteți vizita locuri foarte frumoase precum: Biserica Nașterii, unde se spune că s-a născut Isus Hristos; „Manger Square” – hubul modern al Betleemului, cu cafenele, restaurante și diferite magazine; Muzeul Vechiului Betleem, care este o comoară a costumelor, mobilierului și obiectelor de uz casnic și reflectă secolul al XIX-lea; și multe alte locuri cu o istorie interesantă.

Orașul Akko

Akko este al doilea oraș din Israel, după Ierusalim, datorită multitudinii de monumente istorice. Oriunde ai merge, vei vedea cu siguranță ceva străvechi și atrăgător. Akko trebuie vizitat din motivele că are o istorie interesantă și o arhitectură frumoasă.

Orașul Eilat

Este un oraș cu un climat unic, cea mai uscată regiune din Israel. Datorită climatului său unic, Eilat a devenit un recunoscut centru de recreare pe timp de iarnă, atrăgând turiști din Israel, cât și de peste hotare. Eilat este un port israelian de pe Marea Roșie, o renumită stațiune și centru turistic. Aici au fost construite hoteluri de primă clasă și plaje bine întreținute.

Bogata lume subacvatică din Golful Eilat atrage numeroși pasionați de sporturi subacvatice. Muzeul Maritim Eilat este de mare interes pentru vizitatori. Marile acvarii ale muzeului prezintă toate speciile faunei Mării Roșii. În observatorul subacvatic al muzeului, care se întinde pe 100 de metri în mare, puteți observa vietățile lumii subacvatice. Alte zone turistice din acest oraș care merită vizitate sunt: Parcul de Distracții „Orașul regilor”, parcul Timna, vechea Cetate Masada și multe alte zone.

Orașul Haifa

Acest oraș găzduiește unele dintre cele mai frumoase atracții și divertisment unic, care atrage mulți turiști.  Poate că cele mai populare și unice dintre toate sunt Grădinile Bahai – 19 terase lungi cu grădini uluitoare care se întind până la versantul nordic al Muntelui Carmel. Farul Stella Maris și Mănăstirea Carmelită – aici puteți admira picturile din capelă și tavan, precum și priveliștile fermecătoare ale orașului, mării și nordul țării. Funicular transparent Haifa – sunt populare printre localnici și turiști. Trei bile mari și transparente călătoresc cu telecabina din zona Bat Galim până la mănăstirea Carmelită și înapoi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orașul Cezareea

Un oraș antic situat pe coasta mediteraneeană a Israelului. Aici puteți vizita Parcul Național Cezareea, care este situat pe teritoriul orașului antic, în care sunt încă efectuate săpături arheologice extinse și active. Datorită modificării nivelului mării, majoritatea locurilor sunt create sub apă, de exemplu – Parcul Arheologic Subacvatic, pe care vă recomand să-l vizitați.

Orașul Tel Aviv

Este cel mai important centru economic, comercial și cultural al țării. Un punct important pentru care ar trebui să-l vizitați ține de faptul că este unul dintre cele mai importante centre culturale din Israel, există câteva zeci de săli de concerte și de teatru, numeroase muzee – „Tel Aviv Museum of Art”, „Eretz Israel Museum”, „Design Museum Holon”, „Bauhaus Museum”, „Museum of the history of Tel Aviv-Yafo” și diferite galerii, care merită vizitate.

Hamat-Gader

Hamat-Gader este o zonă situată la granița dintre Israel și Iordania. Numele este asociat cu cinci izvoare termale, unde apa are 42 de grade, care au proprietăți curative datorită concentrației ridicate de săruri minerale. Hamat-Gader oferă  o gamă largă de tratamente cu apă și diverse tipuri de masaj. În plus, lângă complexul turistic este una dintre cele mai mari ferme de reproducere a crocodililor, care conține aproximativ 200 de crocodili din diferite specii.

Galileea

Galileea este renumită pentru frumusețea sa – izvoarele naturale, plaje îngrijite, rezervația naturală Hula, potecile și Cascada Banias, Muntele Hermon, drumuri pitorești și locuri biblice. Indiferent de zona dumneavoastră de interes, există o mulțime de lucruri interesante aici. În Galileea, puteți gusta multe mâncăruri unice sub o varietate de influențe culturale.

Marea Moartă 

Marea Moartă este unul dintre cele mai sărate locuri din lume. Datorită concentrației ridicate de săruri minerale și evaporării intense a apei, Marea Moartă miroase adesea a sulf. Coasta Mării Moarte este cea mai joasă zonă terestră de pe Pământ. Vă recomand să vă petreceți vacanțele aici pentru că pe lângă beneficiile pe care vi le oferă scăldatul în această apă sărată, puteți vedea și o serie de parcuri naționale, hoteluri și alte obiective turistice care se află pe malul mării.

Fotografii: Arhivă personală

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente