12.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

„EXPERT CLUB 2020” – Business Event pentru tinerii antreprenori din Orhei

La data de 22 octombrie 2020, Centrul de Suport în Afaceri Orhei a organizat un Business Event pentru tinerii antreprenori. „EXPERT CLUB 2020” s-a bazat pe promovarea conceptului de comunicare, colaborare și asociere între experți și tinerii antreprenori.

„Scopul acestui eveniment a fost să creăm un anturaj favorabil pentru antreprenorii din regiunea Orhei, să comunice, să facă cunoștință unul cu celălalt, să creeze parteneriate. Antreprenorii au dat dovadă de interes sporit față de acest eveniment. Sunt în sală peste 40 de antreprenori tineri și sunt câțiva și viitori antreprenori, care stau la gânduri dacă să lanseze sau nu o afacere. Acest eveniment a fost realizat în cadrul proiectului Centrului de Suport în Afaceri, promotor al businessului mic și mijlociu, proiect finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene”, a menționat Elena Lupan, director executiv Centrul de Suport în Afaceri Orhei.

La eveniment au fost invitați experți locali, dar și tineri care doresc să-și dezvolte o afacere.

Angela Gladei, fondatoarea SRL „BDC Creative”, a povestit faptul că oamenii sunt resursa principală într-o afacere:„Oamenii – resursa principală și ei fac diferența. Întotdeauna la curs le spun că un produs, un proces, un utilaj, un mod de promovare o să fie copiat de orice concurent, dar diferența o să o facă oamenii. Modul în care oamenii pe care îi ai sunt loiali companiei și ei transmit mesajul, dar ei trebuie să se simtă bine ca să fie loiali. Un om dacă nu se simte bine în companie, cel mai corect ce o să facă – o să tacă. Dar, dacă lucrătorul tău nu-ți promovează ceea ce tu faci și nu spune bine de tine, atunci nu te aștepta să ai clienți, ei fac diferența și ei sunt resursa de bază”.

În cadrul evenimentului experții locali au discutat despre diversificarea produselor, schimbarea genului de activitate și cum e să te lansezi în plină pandemie.

„De 4 ani gestionăm în Moldova o afacere frumoasă, prestăm servicii de curățenie și pandemia a afectat activitatea tuturor, nu numai a antreprenorilor simpli și ne-a dat planurile peste cap. La un moment dat, pur și simplu au dispărut solicitările și mi-a luat două săptămâni ca să iau decizia că trebuie să ne orientăm spre primele necesități ale oamenilor și anume am deschis un mic butic de fructe și legume, unde am inclus și livrarea acestora la domiciliu. Având șase persoane angajate, a apărut în primul rând necesitatea de a le oferi un post de lucru, de ai menține, pentru ca să nu-i pierdem și ulterior să trecem ușor la serviciul nostru. În trei luni au revenit solicitările, am revenit cât de cât la normal, nu este totul așa cum a fost, dar suntem pe piață. Reactivăm cu toată echipa, nu am pierdut oameni în toată această perioadă, toți angajații au rămas cu noi și la moment gestionăm în continuare serviciile noastre de curățenie”, afirmă Victoria Gospodarenco, fondatoarea SRL „Happy Family”.

Pelagheia Țipu, fondatoarea SRL „Textile Contact”:„Afacerea trebuie să rezoneze cu tine, trebuie să aibă o filozofie și un impact social enorm”.

Participanții la acest eveniment au discutat despre importanța unor astfel de evenimente pentru tinerii antreprenori, care doresc să-și inițieze o afacere.

„Asemenea evenimente eu cred că sunt foarte importante. Anume aceste evenimente ne ajută să ne formăm ca antreprenori, să ne aprofundăm în lumea antreprenorială și să facem cunoștință cu oameni mult mai experimentați ca noi”, spune Maria Șatravca, fondatoarea „Damma Broder”.

Galerie foto: Centrul de Suport în Afaceri Orhei

Imagini: Alex Gurduza

Zinaida Capațina

Acest eveniment a fost realizat de A.O. Agenția Regională de Dezvoltare Durabilă Orhei cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente