Echipa www.stiripozitive.eu a organizat o conferință online în care le-a prezentat tinerilor din cadrul Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia, videograficul „Tinerii în acțiune”. Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”.
Stas Cebotari, președintele Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia a venit cu un mesaj către toți tinerii din societatea noastră: „Eu m-am implicat în consiliu pentru a face o schimbare în societatea de astăzi, pentru că doar așa putem oferi un exemplu și celorlalți. Respectiv, trebuie să dăm dovadă de implicare, responsabilitate și dorință de a schimba ceva. Schimbarea nu va veni dacă așteptăm inițiativa unor alte persoane, sau alte timpuri pentru că noi suntem schimbarea și tot noi trebuie să o materializăm. Dacă ne implicăm zilnic câte puțin putem face lucruri mărețe”.
În cadrul conferinței online, tinerii s-au implicat activ și ș-au exprimat opinia referitor la subiectului abordat.
„Activitatea din cadrul consiliului este una favorabilă pentru evoluția mea personală. M-am dezvoltat multilateral și am învățat cum să ofer informația asimilată și altor tineri. Am devenit mai responsabilă și am înțeles cum trebuie să-mi gestionez timpul pentru a le reuși pe toate”, spune Valeria Donu, secretară la Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia.
„Este esențial ca tinerii să se implice activ în dezvoltarea comunității din care fac parte. Precum este specificat și în video, dacă noi nu ne vom exprima părerea nu vom fi auziți”, povestește Alina Munteanu, membră a Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia.
Tinerii au asociat subiectul discutat în cadrul conferinței cu următoarele cuvinte: implicare, responsabilitate, dorință, sacrificiu, democrație, curiozitate, dezvoltare.
„Și atunci când vor fi implicați în acțiuni, tinerii și tinerele vor fi nu doar viitorul, ci și prezentul. Un prezent în care este bine pentru toți”, citat din videografic.
Următoarea lansare va avea loc la Cimișlia și va fi abordat subiectul „Sunt creativ, particip, gândesc critic, sunt erudit”.
Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, realizat de Asociația „URMA ta” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
Videograficul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Europa vizuală acasă”, implementat de Asociația „URMA ta” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.
#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety #EuropaVizualaAcasa