25.5 C
Chișinău
marți, aprilie 16, 2024

„ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI”

CAMPANIA DE PROMOVARE A ACTIVISMULUI ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI

 Împreună împotriva violenței. Acesta este mesajul, care a fost pictat pe unul din pereții unei instituții municipale de pe strada Columna din Capitală. Inițiativa aparține unor organizații neguvernamentale de la Chișinău, care promovează egalitatea de gen și solidarității în combaterea violenței.

 700 m2 de perete ai gardului Regie Transport Electric Chișinău au prins culoare. Pictura murală poartă titlul „Împreună împotriva violenței” și este dedicată solidarității în combaterea violenței împotriva femeilor.

 Pentru realizarea lucrării, cele două echipe de voluntari, care au pictat peretele, au utilizat zeci de litri de vopsea specială, rezistentă la ploaie și frig.

 „Realizarea picturii murale a durat o săptămână, termenul restrâns, dar și condițiile meteorologice nu ne-au împiedicat. Noi am realizat lucrarea după niște schițe deja existente, fiind o campanie care este realizată pe tot globul. Echipa noastră încearcă să se implice cât mai des în diverse proiecte sociale. Acest perete era prea sur și acum, în sfârșit a reușit să capete culoare”, ne-a relatat Ina Jeleascova, conducătoarea echipeu de lucru.

Pe lângă vopsirea acestui perete, cele două echipe au participat și în cadrul evenimentelor desfășurate în cadrul centrelor raionale.

„Am primit propunerea de a participa în proiect de la UN Women, care presupune nu doar realizarea acestei picturi murale, dar și câtorva ateliere de creație în cinci raioane ale țării”, a completat Ina Jeleascova.

Nighina Azizova, coordonatoarea de programe UN WOMEN, a subliniat importanța scopului acestei campanii în contextul problemelor sociale existente:

 „Trebuie să fim solidari, trebuie să raportăm violența și nu trebuie să fim martori tăzuți ai acestui fenomen. La fel, este foarte important să înțelegem că nu este diferențe când vorbim la nivel de gen, dintre bărbați și femei, cu toții putem construi o societate egală”.

 Acțiunea este realizată în contextul campanie „16 zile de Activism împotriva Violenței în Bază de Gen” și campaniei globale derulate sub egida Secretarului General al ONU, cu genericul „Colorează lumea în oranj”.

Sursă foto: Fb/UN WOMEN

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente