10 C
Chișinău
joi, aprilie 18, 2024

Despre #Exponatul Lunii la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Muzeul Național de Istorie a Moldovei face lunar câte o postare la rubrica „#Exponatul Lunii”. Această rubrică a fost creată în anul 2020 pentru valorificarea publică a Patrimoniului. Cum sunt selectate piesele prezentate lunar în rubrică, dar și care este cea mai recentă postare, vezi în acest articol.

Despre idee

„Postările vin ca rezultat al unei inițiative pornite în 2020 în vederea prezentării pieselor din Patrimoniu care nu fac parte din expoziții permanente sau tematice. De aceea, am decis că merită ca publicul să le cunoască. Am făcut o vitrină în holul central al Muzeului Național de Istorie a Moldovei și acolo în fiecare lună se expune ceva tematic sau dedicat unui eveniment special din acea lună”, a afirmat Mariana Vasilache, director adjunct pentru relații cu publicul Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Selecția                                                              

„Piesele care urmează să facă parte din #Exponatul Lunii sunt decise în luna decembrie pentru următorul an. Unele piese sunt intrate noi prin proces de achiziție sau donație, le descriem și le prezentăm. Altele sunt mai vechi, care nu au fost prezentate în expoziții”, a spus Mariana Vasilache.

Scopul

„Această rubrică a fost creată pentru valorificarea publică a Patrimoniului, pentru că sunt expoziții tematice în care nu orice poate fi expus. De exemplu: o cupă sportivă are nevoie de un context anume pentru a fi expusă. Și aceasta nu trebuie evitată deoarece este interesantă și conține o informație care merită să fie prezentată publicului”, a menționat Mariana Vasilache, director adjunct pentru relații cu publicul Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Cea mai recentă piesă prezentată în această rubrică este „Cupa sportivă transmisibilă”, care a fost postată la începutul lunii curente.

nationalmuzeum.md

Mai multe informații despre rubrica #Exponatul lunii găsiți AICI.

Fotografie de copertă – Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente