28.2 C
Chișinău
miercuri, mai 22, 2024

Tinerii actori și spectatorii despre spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”

„UN DAR PENTRU TINE” este un spectacol social, care a fost interpretat de către tinerii și tinerele din raionul Strășeni și prezentat în incinta Casei de Cultură, la 20 septembrie 2021. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.

Proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Tinerii și tinerele implicate în desfășurarea evenimentului au fost emoționați înainte de eveniment și și-au exprimat opiniile în legătură cu desfășurarea spectacolului social „UN DAR PENTRU TINE”.

Traian Cibotaru, care a jucat rolul unuia dintre colegii actriței principale în spectacol a spus că îl încearcă mai multe emoții pozitive: „Atât perioada de instruire, cât și spectacolul mi-au plăcut foarte mult și sperăm să le placă și celor din public. Mă simt pregătit și abia aștept să văd reacțiile publicului spectator”.

Despre pregătirile dinaintea spectacolului, Ana Crețu ne-a spus că „au fost interesante, am fost curioși deoarece de la început nu realizam încă că o să creăm un spectacol atât de frumos. Am emoții pentru că nu am mai avut ocazia de a fi pe scenă și să fiu privită de către atât de mulți spectatori”.

Despre regizorul spectacolului „UN DAR PENTRU TINE”, Alexandru Cibotaru a spus că: „Domnul Ianoș este un regizor foarte bun și ne-a pregătit să ne descurcăm și să fim încrezători. Emoțiile mereu sunt prezente, dar ne simțim pregătiți. Fiecare repetiție a fost interesantă ți ne-a învățat ceva anume”.

„Simt niște emoții pe care nu le-am mai avut și cred că este o experiență nouă și unică. Frică, bucurie și speranță – mai multe emoții contradictorii”, Ana-Maria Focșa.

Părerile spectatorilor au exprimat multă plăcere și speranță.

„Mi s-a părut destul de interesant, inovativ și de unde avem ce să învățăm. Mi-a plăcut că niște tineri care nu au studii în domeniul actoriei au reușit să creeze un spectacol atât de frumos. Felicitări tinerilor pentru ceea ce au făcut”, a spus unul dintre spectatorii prezenți.

„Mă bucur că lumea începe să realizeze că aceste stereotipuri sunt o problemă și că vor să schimbe ceva. Spectacolul reflectă foarte bine realitatea din societatea actuală”, a concluzionat una dintre spectatoare.

Proiectul „Tinerii pentru egalitate și nediscriminare” încurajează implicarea tinerelor și tinerilor prin spectacolele de Teatru Social pentru combaterea stereotipurilor de gen.

#EU4GE #eu4genderequality #StrongerTogether

Acest eveniment este realizat în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. Acest eveniment este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Asociației Obștești „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene, UN Women și UNFPA.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente