6.6 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

(FOTO) Târgul de puieți 2022 în plină desfășurare

La data de 25 martie 2022, Moldexpo și Moldagrotech au organizat un târg în cadrul căruia mai mulți producători au scos în vânzare pomi fructiferi, flori, material săditor și material semincer. „Târgul puieților 2022” a fost expus în cadrul Parcului „Alunelul” din Chișinău.

În prima zi de târg am întâlnit mai mulți producători din diferite localități ale țării, care au venit să-și prezinte produsele. Aceștia au în vânzare semințe, flori, pomi, îngrășăminte, ghivece și decorațiuni pentru cei pasionați de grădinărit.

„Noi am venit la târg pentru a oferi consultanță potențialilor cumpărători care vor să procure pentru a înființa plantații mai mari. Puieți de levănțică produc mai mulți fermieri care se ocupă cu multiplicarea materialului săditor, iar noi facem acest lucru la un alt nivel. Adică, oferim consultanță completă în sensul inițierii unei afaceri cu levănțică și până la exportul peste hotare”, a menționat Directorul Asociației Cultivatorilor de Lavandă din Moldova,  Alexandru Badarau.

„Noi vindem semințe de legume și flori, în dependență de sezon, acum avem în vânzare flori care se plantează primăvara – iris, crin, lalele, gheorghine, cană, sub formă de rădăcini și matiolă, crăița și altele sub formă de semințe”, a povestit producătoarea, Maria Pușcaș din satul Costești, raionul Ialoveni.

„La bază noi producem și vindem material săditor, de asemenea realizăm și plantații de fructe proaspete. Avem multe sorturi de pomușoare bacifere – coacăză neagră, zmeură, agriș, dud, butași de viță-de-vie etc. Avem soiuri de zmeură rare, care nu se găsesc în alte părți în vânzare”, a afirmat producătorul de material săditor bacifer, membrul Asociației Producătorilor de Pomușoare Bacifera, Valerian Malai.

Cumpărătorii s-au arătat mulțumiți de desfășurarea acestui târg, de unde au putut să-și cumpere material săditor pentru noul sezon.

„De la târgul de puieți am cumpărat câțiva copăcei și flori decorative pe care urmează să le plantez. Mă bucur că s-a organizat un astfel de târg la noi în oraș, e frumos aici”, a menționat cumpărătoarea Anastasia Lozovanu.

Târgul de puieți se va desfășura în perioada 25-27 martie 2022, de la ora 10.00 până la 18.00, în Parcul „Alunelul”.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente