19.4 C
Chișinău
marți, iulie 23, 2024

Jurnalism comunitar pentru tinerii din comuna Răzeni

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al cincilea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din comuna Răzeni, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din comuna Răzeni”: „Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră de a fi astăzi prezenți la prezentarea unui podcast despre jurnalismul comunitar. Astăzi vom vorbi în special despre cum vă puteți implica în promovarea localității voastre și despre cum puteți să creați un material jurnalistic cu ajutorul telefonului mobil”.

Elevii care au participat la activitatea organizată de echipa „URMA ta” s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.

„Acest eveniment a fost foarte interesant, pentru mine oportunitatea de a ne implica și de a face materiale jurnalistice despre comuna noastră mi se pare o experiență unică. Astăzi am aflat că printr-un subiect interesant poți să îți faci cunoscută localitatea și oamenii talentați care fac parte din ea”, a spus eleva clasei a VII-a din Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, Andreea Chianu.

„Evenimentul de astăzi mi s-a părut foarte interactiv și informativ, vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate oferită, deoarece toată informația despre jurnalismul comunitar și faptul că trebuie să ne bazăm pe lucrurile pozitive din localitatea noastră este necesară pentru tinerii din ziua de azi. De obicei, tinerii atrag atenția mai mult la părțile negative din localitate, dar ar fi bine să promovăm și aspectele pozitive”, a spus elevul clasei a XII-a din Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, Igor Li.

„A fost un eveniment foarte interesant și mă bucur că am participat și eu, astăzi am aflat lucruri noi despre jurnalismul comunitar și deja mă gândesc să fac parte și eu din domeniul jurnalismului și să-mi fac cunoscută localitatea”, a spus eleva clasei a VIII-a din Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, Ana Tîrgoală.

Proiectul „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate” este realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundația Est-Europeană și finanțat de Suedia, și are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Podcast#1 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#3 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#4 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#5 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

* * *

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente