15.5 C
Chișinău
sâmbătă, mai 4, 2024

Jurnalism comunitar pentru tinerii din cadrul Fondului pentru Tineri Rîșcani

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al șaselea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din cadrul Fondului pentru Tineri Rîșcani, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din cadrul Fondului pentru Tineri Rîșcani”: „Vă salut și vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră de a fi astăzi prezenți la această activitate. Astăzi vom vorbi despre jurnalismul comunitar și despre cum tinerii se pot implica în dezvoltarea și promovarea localității din care fac parte și despre cum pot să realizeze materiale jurnalistice folosind telefonul mobil”.

„Evenimentul de astăzi probabil a avut un efect pozitiv asupra tinerilor prezenți. Tinerii au ascultat atent și mă gândesc că i-ați motivat să scrie câte un material jurnalistic pe viitor – știri, reportaje, interviuri etc. Podcast-ul pe care l-am vizionat mi s-a părut clar și cu un mesaj bine transmis. Sper că tinerii vor reveni cu subiecte interesante pentru jurnalismul comunitar”, a menționat coordonatoarea Fondului pentru Tineri Rîșcani, Sveltana Raifura.

Tinerii care au participat la activitatea organizată de echipa „URMA ta” s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.

„Acest eveniment este foarte util și informația pe care am primit-o astăzi consider că poate să le dea avânt tinerilor care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității lor, care vor să scrie reportaje și știri despre persoanele talentate pe care le cunoaște, despre evenimentele interesante din localitatea din care face parte și despre alte lucruri care ar ajuta localitatea să se dezvolte”, a spus participanta la proiect, Nicoleta Gurițanu.

Proiectul „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate” este realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundația Est-Europeană și finanțat de Suedia, și are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Podcast#1 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#3 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#4 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#5 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#6 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente