Cu ocazia celor 58 de ani de la fondare, Muzeul Național al Literaturii Române organizează Colocviul aniversar „Istoria orală a Muzeului”, având în calitate de invitați foști și actuali colaboratori ai instituției.
Destinul actualului Muzeu Național al Literaturii Române este unul marcat de provocări, de umbre și lumini. Dovadă este chiar titulatura acestui muzeu, care, în decurs de 58 de ani s-a schimbat de 6 ori, astfel că, de la Muzeul Republican de Literatură din RSSM (numele atribuit la fondare prin Hotărârea Consiliului de Miniștri din 10 februarie 1965) și până la Muzeul Național al Literaturii Române (actuala titulatură aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 27 din 18.01.2023), muzeul a avut denumiri diferite: în 1983 – numele savantului-enciclopedist Dimitrie Cantemir; în 1991 – Centrul Național de Studii Literare și Muzeografie „Mihail Kogălniceanu”; în 1997 – Muzeul Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”; în 2012 – Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”.
Așa cum fiecare schimbare de titulatură nu este deloc o extravaganță, ci un set de reguli, necesități sau chiar obligații, Muzeul Național al Literaturii Române va dezvălui publicului „secretele” din spatele existenței acestui centru de cultură națională.
Evenimentul se va desfășura vineri, 10 februarie, ora 14:00, în Sala verde a Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Alexei Mateevici, nr. 79).