5.2 C
Chișinău
duminică, aprilie 28, 2024

Gala Premiilor pentru debut în literatură 2022 la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează marți, 28 februarie, ora 14:00, Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură, ediția 2022 – eveniment dedicat ilustrului scriitor și enciclopedist, Bogdan Petriceicu Hasdeu, născut la data de 26 februarie 1838.

Cărțile au fost apreciate de un juriu de scriitori consacrați, care colaborează cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și care au o bogată activitate editorială și literară și de reprezentanții administrației Bibliotecii Municipale. Concursul a fost preconizat pentru trei genuri literare: poezie, proză și critică literară. Juriul a evaluat volumele de debut care au fost publicate în perioada ianuarie-decembrie 2022. La concurs au putut participa persoanele cu vârsta de până la 47 de ani, vârsta la care a debutat scriitorul Tudor Arghezi.

Acest concurs literar susține misiunea Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” – o instituție care captează tot ce este nou pe piața literară, dialoghează cu scriitorii contemporani și le propune o platformă de afirmare, iar cititorilor acestora un spațiu de lectură și reflecții, întâlniri cu autorii.

La eveniment vor participa autorii nominalizați, scriitori bibliotecari și critici literari. Ne va onora cu prezența Angela Cutasevici, viceprimar al Municipiului Chișinău. 

La final va fi prezentată colecția brandului autohton „Coreli”, creată de designerul Corina Hamureac. În colecție predomină cele două simboluri incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural – covorul și mărțișorul.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente