24.4 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

Inaugurarea unei expoziții în SĂPTĂMÂNA LECTURII ȘI A CĂRȚII PENTRU COPII

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, organizează, în cadrul Săptămânii lecturii și a cărții pentru copii (1-7 aprilie 2023), două evenimente dedicate micilor cititori.

Pe 3 aprilie 2023, la ora 15.00, va fi vernisată expoziția „Cărțile copilăriei mele”, care prezintă o serie de lucrări din literatura română, destinate micului cititor, și artă plastică, inspirată din cărțile copilăriei.

Intrarea este liberă. Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 aprilie 2023.

Pe 5 aprilie 2023, la ora 15:00, se va desfășura un atelier de lectură și creație artistică MEDA, care propune, în această ediție, valorificarea creației lui Alexe Mateevici și se adresează elevilor din ciclul gimnazial.

Atelierul MEDA (Museum Educational and Didactic Activities) este un proiect finanțat de Ministerul Culturii.

Participarea este în baza invitațiilor.

Ambele evenimente se vor desfășura în Sala roz, str. Alexe Mateevici, nr. 79, Muzeul Național al Literaturii Române.

***

În fiecare an, începând cu 1967, în data de 2 aprilie este marcată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și reprezintă data naşterii renumitului scriitorui danez Hans Christian Andersen, autorului celor mai cunoscute basme: „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă”, „Crăiasa zăpezilor”, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre.

Marcarea acestei zile la nivel internațional își propune să cultive copiilor dragostea pentru citit și să accentueze beneficiile pe care le aduce lectura.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente