27.7 C
Chișinău
luni, iunie 24, 2024

Festivalul Turistic Național „Duminică Mare”, ediția a XI-a

Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial Vă invită la Festivalul Turistic Național „Duminică Mare”, organizat în colaborare cu Primăria Domulgeni, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, care va avea loc în data de 4 iunie 2023, în satul Domulgeni, raionul Florești.

Festivalul Turistic Național „Duminica Mare”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, are drept scop valorificarea tradițiilor și obiceiurilor populare de Duminica Mare, atragerea publicului în procesul de transmitere, diseminare a folclorului muzical-coregrafic și dezvoltare a turismului rural.

Oaspeţii sunt aşteptaţi în satul Domulgeni, pe valea Răutului, începând cu ora 11:00, pentru a se bucura de o atmosferă încântătoare, asigurată de artiști, meșteri populari și producători autohtoni.  

În cadrul evenimentului, alături de Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”, vor evolua 12 ansambluri folclorice din țară, iar 10 meșteri populari de pe ambele maluri ale Prutului îşi vor expune cele mai reprezentative lucrări. Participanţii vor avea parte de recitaluri oferite de interpreţii de muzică populară: Mihai Ciobanu, Natălița Munteanu și Silvia Zagoreanu ș.a. Va așteptăm să sărbătorim în sânul naturii cu muzică, joc și voie bună!

ACTUALIZARE.

Vă invităm să urmăriți în continuare o galerie de fotografii de la ediția a XI-a a Festivalului Turistic Național „Duminica Mare”, desfășurată la 4 iunie 2023 în satul Domulgeni, raionul Florești.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente