17.2 C
Chișinău
luni, septembrie 16, 2024

Ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, și ministrul suedez al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, vizitează Republica Moldova

Pe 20 august 2024, ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, și ministrul suedez al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, efectuează o vizită în Republica Moldova. Vizita are loc la invitația părții moldovenești și are ca scop consolidarea relațiilor și cooperării dintre țări în domeniul apărării militare și civile.

Pentru Suedia, este important să-și demonstreze sprijinul pentru Moldova în contextul deteriorării situației de securitate din regiune.

„Construim împreună securitatea în Europa. Prin urmare, este important să avem o cooperare strânsă și un dialog legat de problemele de securitate, subliniază ambii miniștri înaintea vizitei”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Suediei la Chișinău.

În cadrul vizitei, miniștrii suedezi se întâlnesc cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi și ministrul de interne, Adrian Efros.

De asemenea, miniștrii suedezi vor vizita un proiect din cadrul sprijinului pentru reforme al Suediei în Moldova, care este realizat de Autoritatea Poliției din Suedia în cooperare cu poliția moldovenească. Faza actuală a proiectului se desfășoară în perioada 2023-2027, iar obiectivul general al proiectului este creșterea securității societății, îmbunătățirea prevenirii criminalității și o organizație polițienească moldovenească care să se bucure de un nivel ridicat de încredere publică.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente