20.2 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

Antreprenoriatul în rândul tinerilor, tot mai încurajat: Doi tineri din Ialoveni au deschis un salon de frumusețe cu suportul Fundației Est-Europene

Doi tineri din Ialoveni, Nicolae Vutcariov și Ioana Enachi, au reușit să pună pe roate un salon de frumusețe în satul Suruceni, datorită unui grant oferit de către Fundația Est-Europeană. Ideea de afacere a venit după ce au văzut un anunț al Fondului pentru Tineri Ialoveni, care îndemna tinerii să aplice cu proiectele lor pentru a obține finanțare pentru deschiderea unei afaceri.

„Inițial, pentru proiect era ca o condiție ca 20% să fie investiție proprie, iar 80% din grantul oferit de Fundația Est-Europeană. 3250 de euro am câștigat din partea Fundației, ne așteptam să fie 20%, dar după ultimele calcule am ajuns la 50% aportul propriu. Cred că nu este complicat de început o afacere, important este să fie inițiativă, o idee reală, să fie obiectiv văzută ideea și cred că finanțarea poate fi găsită”, ne povestește Nicolae Vutcariov, beneficiar al Fundației Est-Europene

Motivația de a deschide o afacere în mediul rural a fost alimentată de câțiva factori: „Lipsa concurenței, lipsa unor servicii de calitate. Chiar dacă mulți sunt plecați și pleacă încontinuu din localități, oportunități sunt. Mulți stau cu ideea pesimistă că nu se poate de făcut la noi, eu nu cred asta. Se poate de făcut multe lucruri, dar trebuie de depus multă muncă”. 

„Noi dorim să ajungem la capacitatea maximă a afacerii, să acoperim toate localitățile din jur și să prestăm servicii de înaltă calitate la preț mai mic decât în Chișinău. Angajăm oameni din localitatăți, chiar dacă la moment ei au anumit nivel de instruire în domeniul lor, noi o să-i ajutăm să progreseze, o să-i ajutăm să meargă la diferite cursuri, să înțeleagă că un serviciu calitativ presupune, poate, mai mult decât oferă ei”, încheie Nicolae Vutcariov. 

Ioana Enachi, administratoarea salonului, de profesie este juristă însă oportunitatea de a activa în domeniul frumuseții i s-a părut interesant.

„Noi ne propunem să oferim o gamă largă de servicii, începând cu frizura, machiaj, coafură, epilare cu zahăr, masaj anticelulitic, manichiură și pedichiură, ne spune Ioana Enachi, administratoarea salonului Cleopatra.

În prezent echipa este formată din 3 persoane, dar planurile de viitor sunt mărețe întrucât vor să ofere angajaților oportunități de dezvoltare. 

„Noi o să oferim colegilor noștri condiții decente de muncă, confort, un program flexibil și o remunerare pe măsură, cred că nu o să avem remunerări mai mici decât în oraș”. 

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente