10.5 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

(VIDEO) Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei – „LOGOPICI”

Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei – „LOGOPICI”. Încă din copilărie avea această pasiune față de pedagogie, în special ce ține de lucrul cu copii și acum datorită participării la proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, visul ei a devenit realitate.

„Încă de mic copil aveam o pasiune deosebită față de pedagogie, de lucrul cu copiii și asta s-a manifestat și în studiile mele. Am finalizat Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din orașul Orhei, apoi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Astăzi, sunt sigură că mă aflu acolo unde mi-am dorit să fiu întotdeauna și dragostea mea pentru copii este stimulul cel mai mare”, povestește Veronica Negruță. 

Un pas important în dezvoltarea afacerii sale l-a constituit participarea în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori. 

„Proiectul Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei a fost o inițiativă a unui grup de tineri care își doreau foarte mult să sporească numărul de afaceri printre tinerii din raionul Orhei, dar nu oarecare afaceri, dar a celor de antreprenoriat veritabil care să aducă un plus valoare în comunitatea noastră”, povestește Corina Erhan, coordonatoarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Fiind o fire mereu în mișcare și în căutare de noi oportunități, am aflat de la alți colegi despre acest fond și fără niciun răgaz m-am gândit să aplic. Acesta a fost primul pas de unde a luat „aripi” și visul meu. Suportul oferit de către Fundația Est-Europeană a fost foarte important, deoarece eu sunt încă tânără și fără experiență, aveam doar un vis foarte mare și dorința de a lucra cu copiii, de a oferi orașului nostru ceva nou, calitativ”, spune fondatoarea cabinetului „LOGOPICI”.

Un rol important în viața copiilor îl au părinții, deoarece ei sunt cei care le sunt alături în fiecare zi și analizează toate activitățile și comportamentul lor.

„Părintele are rolul cel mai important în dezvoltarea copilului, deoarece părintele își petrece majoritatea timpului cu el, acasă este prima școală a copiilor. Părintele atunci când copilul este la vârsta de 3-4 ani și vede că acesta întâmpină dificultăți în vorbire, nu are vocabularul necesar sau întâmpină dificultăți la nivel de pronunție, pentru a dezvolta din mai multe aspecte copilul, se poate adresa la logoped”, explică tânăra antreprenoare.

„Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri  Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Imagini: Alex Gurduza

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente