15.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Școala de Vară Youth Bank „Youth in Action”, ediția 2023: o pledoarie a tinerilor și tinerelor de a construi o lume liberă

120 de tineri și tinere din cadrul Fondurilor pentru Tineri din Moldova s-au reunit, pentru patru zile, între 14 și 17 august 2023, la o nouă ediție a Școlii de Vară Youth Bank – „Youth in Action”, pentru a învăța lucruri noi, pentru a-și consolida cunoștințele, abilitățile și spiritul de echipă și pentru a face planuri de viitor. Școala de Vară este organizată în cadrul Programului Fondul pentru Tineri, implementat de Fundația Est-Europeană cu suportul financiar oferit de Suedia.

Tinerii și tinerele din Moldova sunt forța vitală a celor zece Fonduri ale Tinerilor, create cu sprijinul Fundației Est-Europene și a partenerilor săi, iar energia și entuziasmul tinerilor și tinerelor, coagulate în cadrul acestei ediții a Școlii de Vară, i-au ajutat să creeze noi propuneri de proiecte pentru viitoarele programe de granturi, în baza conținuturilor învățate în modulele predate și exersate de echipa de facilitatori.

Printre subiectele noi aflate pe agenda Școlii de Vară Youth Bank „Youth in Action”, ediția 2023, s-au aflat Leadership-ul Personal, Leadership-ul în echipă, Content Management-ul, Branding-ul Personal în Social Media, Metodele de Fundraising Eficient, Formarea Abilităților de Prezentare Publică și altele.

„Ambasada Suediei susține în Moldova dezvoltarea democratică și pașnică, sprijinim procesul de integrare a țării în Uniunea Europeană, precum și dezvoltarea economică incluzivă și asigurarea unui mediu durabil. Iar pentru realizarea acestor obiective este foarte important să lucrăm împreună cu tinerii și tinerele din toate regiunile Republicii Moldova, pentru că generația tânără reprezintă viitorul”, a afirmat, în cadrul Școlii de Vară „Youth in Action”, Karin BOROVIC, Șefă a Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Ambasada Suediei la Chișinău, care s-a arătat foarte impresionată de participanții și participantele implicate în activitățile Fondurilor pentru Tineri.

Președintele Fundației Est-Europene, Sorin MEREACRE, și-a exprimat bucuria că „am reușit să susținem și în acest an organizarea Școlii de Vară Youth Bank. „Am numit-o Școală pentru că tinerii și tinerele au învățat aici lucruri noi, frumoase și interesante, nu doar au avut activități de timp liber. Am remarcat bucuria participanților și participantelor pentru facilitatorii și experții care i-au ghidat în aceste zile, iar adolescenții ne-au mărturisit că aceste cunoștinței îi vor ajuta „să construiască”, așa cum zic eu, un viitor frumos pentru ei înșiși și pentru toți”. „Și este important pentru noi să susținem asemenea activități, pentru că astfel investim în viitor, într-un viitor deștept cu tineri și tinere care vor să trăiască într-o lume liberă, într-o lume deschisă”, a menționat Sorin MEREACRE.

„Această Școală de Vară este conectată cu YouthBank și asta este minunat. Iar noi, la YouthBank International, am creat un model care combină dezvoltarea tinerilor, antreprenoriatul social, activitățile de mobilizare a fondurilor cu încrederea că noi cu toții, inclusiv tinerii și tinerele, învățăm atunci când facem ceva”, a subliniat Katja PALAIC, Consultantă Marketing & Comunicare, YouthBank International, care de asemenea a transmis un mesaj de salut participanților și participantelor la ediția din 2023 a Școlii de Vară Youth Bank „Youth in Action”. „Această Școală de Vară a creat un vibe mai relaxant pentru tineri și tinere și a asigurat un echilibru minunat” astfel încât aceștia să poate fi creativi și productivi, a spus Consultanta de la YouthBank International.

Domeniile de interes abordate în cadrul Școlii de Vară „Youth in Action” au cuprins aspecte legate de dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă și asertivă, dicție și discurs public, brand personal, dezvoltare personală și armonie de sine, psihosomatică, gestionarea conflictelor, legile unei echipe de succes, editarea videografică, management, crearea de content și difuzarea pe Social Media, Copywriting, metode și tehnici de colectare de fonduri, inclusiv noi tendințe în domeniul de tineret.

Școala de Vară Youth Bank „Youth in Action”, ediția 2023 s-a desfășurat în cadrul Programului Fondul pentru Tineri, implementat de Fundația Est-Europeană cu suportul financiar oferit de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Pentru informații suplimentare despre activitățile Fundației Est-Europene și Programul Fondul pentru Tineri Vă rugăm să accesați: www.eef.md, www.youthbank.md, https://www.youthbankinternational.org/

Fotografii de Florin Tăbîrță

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente