8.9 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

T(V)E Privește – un nou instrument de încurajare a cetățenilor să fie proactivi

La sfârșitul lunii iulie, Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat platforma T(V)E Privește, prin intermediul căreia își propune să ofere posibilitate radioascultătorilor și telespectatorilor să se implice în procesele de monitorizare a conținutului mediatic și să raporteze anumite abateri, nereguli și încălcări pe care le consideră inadmisibile și neconforme cu legislația audiovizuală.

T(V)E Privește este un instrument prin intermediul căruia orice cetățean are posibilitatea de a raporta o neregulă de ordin moral sau deontologic, întâlnită la TV sau radio. Directoarea executivă a CJI, Nadine Gogu susține că platforma va ghida utilizatorii în a deosebi diverse tipuri de conținut media, mai cu seamă cel care este părtinitor, discriminatoriu sau incită la ură. „Sperăm că implicarea directă a publicului în acest proces va responsabiliza atât Consiliul Audiovizualului – care ar trebui să fie garantul intereselor radioascultătorilor și telespectatorilor – cât și instituțiile de presă”, a precizat Nadine Gogu, pentru media-azi.md.

Reclamațiile trimise vor fi analizate de către membrii CJI, care în urma stabilirii ordinului încălcărilor, vor transmite petițiile către Consiliul Audiovizualului. Ulterior, deciziile aprobate de către consiliu vor fi făcute publice.

Pentru comoditate, platforma conține câteva rubrici accesibile precum: Reglementare, Petiții sau Depune o plângere, care sunt disponibile în limbile română și rusă.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente