16.6 C
Chișinău
marți, iunie 25, 2024

Clădirea Liceului „Prometeu” din s. Grozești, r. Nisporeni, reabilitată termic cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică

1 decembrie, s. Grozești, r-nul. Nisporeni. Colaboratorii Agenției pentru Eficiență Energetică au efectuat o vizită în teritoriu pentru constatarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea termică a Instituției Publice Liceul Teoretic „Prometeu” din satul Grozești, raionul Nisporeni.

Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.

În cadrul proiectului au avut loc următoarele acțiuni de eficiență energetică:

–  Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 37,8 m2;

 –  Izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 2 471,00 m2;

 –  Construcția centralei termice pe gaz natural cu puterea totală de 174 kW.

Valoarea totală a proiectului constituie 4 498 713 lei.    

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente