13.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Tinerii antreprenori își realizează visurile acasă

Cristina Chifa este o antreprenoare din orașul Sângerei, care, pe lângă înființarea unei afaceri în localitatea sa, acesta își propune întoarcerea băștinașilor acasă, prin crearea a noi locuri de muncă.

După ce a aplicat la „Fondurile de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri în Sângerei și Șoldănești”, gestionat de Asociația Obștească „Consens Sângerei”, antreprenoarea a obținut un grant din partea Uniunii Europene și Suedie – fapt ce a ajutat-o să-și pună pe picioare afacerea.

Acum Cristina produce fructe și legume deshidratate, fără adaosuri și/sau conservanți, iar produsele sale se bucură de popularitate atât în Moldova, cât și peste hotarele ei. „Comercializez legumele și fructele deshidratate mai mult prin intermediul rețelelor de socializare. Produsele ajung la consumatorii din toată țara, dar și la cei de peste hotare. Colaborez și cu câteva companii și Asociații Obștești, în special din Chișinău. Totodată, produc și cutiuțe cu fructe sau legume deshidratate, care pot fi dăruite în calitate de cadou. Pe viitor, îmi propun să elaborez seturi de fructe deshidratate pentru mic-dejun. Dar asta presupune și cheltuieli financiare. Vreau ca și ambalajul să fie ecologic și frumos, menționează fondatoarea afacerii”, afirmă Cristina.

Produsele folosite pentru deshidratarea ulterioară sunt ecologice, procurate chiar de la agricultorii din regiune. „Gustul fructelor și legumelor uscate depinde de calitatea acestora. Cu cât produsele pe care le punem la deshidratat sunt mai bune, cu atât mai gustoase vor fi acestea”, a mai afirmat tânăra.

Grantul din partea Uniunii Europene și Suediei, pe care l-a obținut sub îndrumarea A.O. „Consens Sângerei” care implementează proiectul „Fondurile de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri în Sângerei și Șoldănești”, tânăra a reușit să-și procure un deshidrator de fructe și un tocător de bucătărie – utilaje ce îi ușurează munca enorm.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”, proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente