6.6 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova lansează proiectul „Acceptă dizabilitatea, nu și violența” pentru susținerea femeilor cu dizabilități și a femeilor în familiile cărora trăiesc persoane cu dizabilități

Cu suportul UE, femeile cu dizabilități din Strășeni și Fălești vor fi abilitate să combată violența și prejudecățile de gen.

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova lansează proiectul „Acceptă dizabilitatea, nu și violența” în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. Proiectul va susține femeile cu dizabilități și mamele care au copii cu dizabilități, din raioanele Strășeni și Fălești, pentru a le oferi suport informațional și psihologic și a le consolida ca grup în prevenirea și combaterea violenței. Proiectul va fi implementat timp de 10 luni.

Prin intermediul acestuia, cel puțin 40 de femei cu dizabilități și femei în familiile cărora trăiesc persoane cu dizabilități, din raionale Fălești și Strășeni, vor fi informate despre metodele de combatere a violenței și tipurile de sprijin acordate de către diverse instituții pentru victimele violenței.

Tot în cadrul acestui proiect, alte 30 de femei cu dizabilități și femei în familiile cărora trăiesc persoane cu dizabilități, din raioanele Fălești și Strășeni, vor fi susținute psihologic în vederea depășirii situațiilor de violență. Ele își vor revendica dreptul la o viață fără violență și prejudecăți de gen prin sesiuni de informare, suport psihologic, prin acțiuni de sensibilizare atât pentru locuitorii din Fălești și Strășeni, cât și pentru autoritățile publice locale din aceste raioane.

„În Republica Moldova nu ar trebui să existe nici o persoană care să sufere în urma violenței sau a discriminării, iar acest proiect își propune să combată aceste fenomene și să acorde suport unora dintre cele mai vulnerabile categorii din populație. Vom încuraja femeile cu dizabilități să ia atitudine, să devină mai încrezătoare, să declare abuzurile și să iasă din cercul vicios al violenței” spune Ludmila Iachim, directoarea executivă a Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova.

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova este o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, care de 19 ani facilitează integrarea socială a persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova.

Acest comunicat este lansat în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Acest comunicat este lansat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este în întregime responsabilitatea autorului și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente