Lecturarea unei cărți mereu este o investiție bună de timp și energie. De aceea, noi îți propunem o listă cu unele dintre cele mai citite cărți, conform New York Times. Găsește-ți cartea potrivită și citește-o cu plăcere!

Ficțiune (versiune printată și electronică)

1. Cele patru vânturi, Kristin Hannah

Texas, 1934. Milioane de oameni au rămas șomeri, iar seceta a nenorocit Marile Câmpii. Fermierii luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile, în timp ce recoltele le sunt decimate, apa e pe punctul de a seca, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Este una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii 1930, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra capetelor oamenilor.

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

2. Eu și Ducele, Julia Quinn

Frumosul Duce o cere în căsătorie pe sora celui mai bun prieten, pe Daphne Bridgerton. Adevărul, însă, este că acești doi au pus la cale un plan – să se prefacă îndrăgostiți și pe cale să se căsătorească. Dar în timp ce Simon și Daphne valsează bal după bal, le este din ce în ce mai greu să-și amintească faptul că totul este o înșelătorie.

Aceasta este prima carte din seria Bridgerton și baza serialului Netflix „Bridgerton”.

3. Aleea cu licurici, Kristin Hannah

Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu idee că viața nu i-a pregătit nimic special, dar, spre uimirea sa, „cea mai grozavă fată din lume” se mută pe strada ei și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să fie perfectă: frumoasă, inteligentă și ambițioasă. Cele două fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie și devin de nedespărțit.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Acestea au supraviețuit tuturor încercărilor vieții până când un singur act de trădare le va desparți și le va supune curajul și prietenia la testul final.

Aleea cu licurici este un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei.

Non-Ficțiune (versiune printată și electronică)

1. Think again, Adam Grant (engleză)

Cel mai bine vândut autor al cărții „Give and Take” și „Originals” examinează arta critică a regândirii: învățarea de a vă pune la îndoială opiniile și a deschide mintea altor persoane, care vă pot promova pentru excelență la locul de muncă și înțelepciune în viață.

2. Four Hundred Souls, Ibram X. Kendi and Keisha N. Blain (engleză)

Povestea începe în 1619 – cu un an înainte de Mayflower – când Leul Alb dezgustă „câțiva negri de 20 de ori” pe malul Virginiei, inaugurând prezența africană în ceea ce avea să devină Statele Unite. Ne duce până în prezent, când afro-americanii, descendenții celor de pe Leul Alb și alte o mie de rute către această țară, continuă o călătorie definită de opresiune inumană, lupte vizionare, realizări uimitoare și milioane de vieți obișnuite care trec prin istorie extraordinară.

3. Unmasked, Andy Ngo (engleză)

Când Andy Ngo a fost atacat pe străzi de Antifa în vara anului 2019, majoritatea oamenilor au presupus că a fost un incident izolat. Dar cei care urmăriseră rapoartele lui Ngo în puncte de vânzare precum New York Post și Quillette știau că atacul este doar ultimul dintr-un lung șir de crime comise de Antifa.

În Unmasked, Andy Ngo spune povestea acestei mișcări extremiste violente de la bun început. El include interviuri cu foști adepți ai grupului, persoane care au fost atacate de aceștia și încorporează povești din propria sa viață. Această carte conține o serie de documente obținute de autor, publicate pentru prima dată.

Sfaturi, instrucțiuni și diverse

1. Keep Sharp, Sanjay Gupta with Kristin Loberg (engleză)

De-a lungul vieții căutăm modalități de a ne menține mintea ascuțită și productivă fără efort. Acum, neurochirurgul Dr. Sanjay Gupta oferă informații, colectate de la oameni de știință de top din întreaga lume, ale căror cercetări de ultimă generație vă pot ajuta să sporiți și să protejați funcția creierului și să mențineți sănătatea cognitivă la orice vârstă.

2. Atomic Habits. O cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scăpa de cele proaste, James Clear

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, James Clear a conceput un ghid ușor de asimilat, cu ajutorul căruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile. Indiferent dacă e vorba de o echipă care încearcă să câștige un campionat, o organizație care speră să redefinească o industrie sau pur și simplu un om care vrea să se lase de fumat, să slăbească, să reducă stresul ori să realizeze orice alt obiectiv, Atomic Habits este soluția.

3. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

În urma unei îndelungate experiențe în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia că principala problemă a cuplurilor contemporane o reprezintă modul în care partenerii își comunică afecțiunea. El susține că dincolo de limbajul specific în care fiecare dintre noi își exprimă sau primește iubirea, există cinci limbaje principale: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile și mângâierile fizice. De regulă, limbajul vostru principal de iubire nu este același cu al soțului sau al soției.

Dr. Gary Chapman are o bogată activitate în domeniul educației bisericești. În SUA este cunoscut mai ales prin seminarele pe probleme de familie pe care le conduce în întreaga țară. În activitatea sa de consilier matrimonial, dr. Chapman îndrumă permanent cupluri căsătorite.

Sursa: The New York Times

Articolul precedentLucrări de eficientizare a consumului de energie la IMSP AMT Ciocana
Articolul următorEUROPA VIZUALĂ ACASĂ | Tinerii în acțiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.