6.6 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

EUROPA VIZUALĂ ACASĂ | „Sunt creativ, gândesc, sunt erudit, particip…”

Sigur că sunt multe nuanțe aici, însă totul este clar.

Dacă întâlnești un om care știi că este creativ și el dovedește asta prin ceea ce face… Un om care știe multe și a realizat multe. Un om care gândește și se implică. Participă și aduce cu asta folos celor din jur… Ei bine, despre acest om putem spune că este de succes.

Sunteți de acord?

Și vă mai spunem ceva. Acest om de succes poate fi fiecare dintre noi. Iar atunci când suntem tineri, avem mai multe șanse ca asta să se întâmple mai repede.

În viață este așa. Când oferi – primești.

La grădiniță, când strângi jucăriile sau când ajuți la aranjatul mesei, primești în schimb un zâmbet, o vorbă bună. Și în plus niște deprinderi.

La școală și la universitate, atunci când ești sârguincios, creativ și erudit, ai note mari și poți avea o bursă de merit.

Iar în viața adultă, când ești bun în ceea ce faci la serviciu sau într-o afacere, obții mai multe.

Promovare. Carieră. Statut. Bunăstare. Iar înainte de toate acestea, respect.

Și atunci de ce să vezi doar în filme cum asta li se întâmplă altora? De ce doar să apreciezi pe rețele de socializare ce fac și cum reușesc alții? Când TU poți fi eroul acela.

Pentru familia ta. Pentru școala ta. Pentru localitatea ta. Sau pentru oamenii pe care, poate, nu îi cunoști personal, dar pe care îi susții, îi ajuți.

Iar pentru asta nu avem nevoie de puteri supranaturale. Este în natura unui om să poată să gândească ca să facă alegerile potrivite.

Să cunoască multe, să citească mult și să întâlnească oamenii potriviți, ca să poată crea idei, produse, confort, solidaritate, viață demnă pentru fiecare.

Și sunt atâtea exemple care să ne inspire. Exemple de aici, exemple de acolo. Ni le puteți oare povesti, pe scurt, în comentarii? Ca să avem mai multe dovezi vizuale în acest sens și să exersăm implicarea.

EUROPA VIZUALĂ ACASĂ.

* * *

Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Europa vizuală acasă”, realizat de Asociația „URMA ta” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Acest video a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Europa vizuală acasă”, implementat de Asociația „URMA ta” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety #EuropaVizualaAcasa

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente