19.4 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

TOMM REVIEWS, despre Mussels Seafood and Wine

Tomm Blănaru postează pe blogul „TOMM REVIEWS” diferite recenzii a mai multor localuri din Republica Moldova, și nu doar, de asemenea împărtășește cu cititorii săi și propriile încercări culinare. În acest material, publicat pe Facebook, Tomm a scris despre experiența sa la „Mussels Seafood and Wine”.

De la deschiderea restaurantului Mussels au trecut două luni, deci e timpul potrivit pentru a-i face o vizită. Prima oară am încercat să iau masa aici la câteva zile după deschidere, am venit fără rezervare și – ghinion – totul era ocupat. Vă recomand să vă rezervați din timp o masă, în special, dacă mergeți încolo într-o zi de odihnă ori de vreo sărbătoare dedicată femeilor.

Localul este destul de solicitat. Mussels Seafood and Wine este primul restaurant din Chișinău în care nu veți găsi nicio specialitate din carne, pentru că se specializează exclusiv pe fructe de mare și pește.

La intrare am fost întâlnit de chelnerul care s-a prezentat Vanea. Fără bună ziua, fără nimic, m-a întrebat chiar de la ușă dacă am masa rezervată. Deja nici nu mai vorbesc despre propunerea de a-mi lua scurta.

Apropo, cuierul este improvizat dintr-o bară, montată în centrul sălii, în imediata apropiere a cuierului este amplasată o masă. Cred ca este foarte deranjant să stai la acea masă. Duminică, la 13:00, o bună parte din mese erau ocupate, un indicator foarte bun.

Imediat după ce am intrat la Mussels, am simțit un miros puternic de pește. Se pare că sistemul de ventilare nu prea face față. Vitrina cu pește și fructe de mare era cam sărăcăcioasă. Mă așteptam să văd o diversitate mai mare într-un local specializat exclusiv pe produsele pescărești.

Meniul compact, pe o pagină, este în variantă rusă și română. Chelnerul mi l-a adus pe cel în limba rusă, chiar dacă am comunicat pe parcurs cu el în română. Mi s-a explicat că nu toate pozițiile ce pot fi servite la moment în local se regăsesc în meniu, deoarece se lucrează asupra unui meniu nou.

De exemplu, am aflat de la chelner că pot comanda 2 deserturi, fondant și șerbet, și două dish-uri din pește, despre care nu se zicea nimic în meniu. Așa că întrebați mai bine chelnerul ce mai au bun pe lângă pozițiile din meniu.

Din producătorii locali de vinuri, în meniu se regăsește doar Asconi. În vitrină, însă, sunt expuși mai mulți producători autohtoni, cum ar fi: Fautor, Gogu și Chateau Vartely.

Tradițional, vă prezint câteva poziții din meniu:

Midii cu ardei iuți, roșii și *erburi (așa e scris în meniu) aromate (700 gr. – 149 MDL); Midii în ulei de măsline pentru companie veselă (deci, dacă faceți parte dintr-o companie tristă nu puteți comanda acest fel de mâncare) – (100 gr. – 199 MDL); Stridii cu lămâie (100 gr. – 39 MDL); Supă Bouillabaise (400 gr. – 199 MDL); Paste cu fructe de mare (770 gr. – 299 MDL);

Un alt lucru care m-a deranjat aici este că tacâmurile stau pe masă într-o căldărușă, dar nu sunt aranjate de chelner înainte de a servi mâncarea pe care ai comandat-o. Cine știe de cât timp ele stau acolo, cine a mai pus mâna pe ele… suntem în pandemie, totuși.

Prima poziție comandată a ajuns pe masă în 10 minute. Stridii cu lămâie (100 gr. – 39 MDL)

Pentru 4 stridii am plătit 156 de lei. Recunosc, prima oară am gustat stridii și mi-au plăcut foarte mult. A fost o senzație tare faină, erau proaspete, am simțit mirosul mării, iar gustul stridiei a fost deosebit. Este important ca zeama din stridie să nu să se scurgă din scoică. Vă recomand să consumați cu atenție stridiile în localuri, să întrebați chelnerii când au fost acestea livrate, deoarece intoxicațiile cu stridii pot fi grave.

Midii cu ulei de măsline și vin alb (600 gr. – 99 MDL)

Știu doar câteva localuri din Chișinău unde midiile sunt gătite bine, pe placul meu. De astăzi, lista poate fi completată cu încă un local – Mussels. Ador momentul când ajung la zeama de la fundul vasului și înmoi pâine prăjită în ea. Kaifff!!! Singura obiecție: câteva midii din porția ce mi-a fost servită nu erau chiar bine curățite. Data viitoare voi gusta midii în sos de frișcă, sounds good.

Paella cu fructe de mare (1100 gr. – 399 MDL)

Headlinerul prânzului meu. Cea mai scumpă poziție din meniu. Înițial, prețul cam sperie, însă aveți peste un kg de mâncare. Paella era bogată în fructe de mare: langustine, creveți, calamari și midii. Orezul era bine pregătit, doar că puțin ars la fundul tigăii. Chiar am primit o satisfacție. Dacă veniți într-o companie mai numeroasă puteți comanda cu încredere o tigaie du paella. Nu veți da greș cu asta.

Cele 3 poziții comandate mi-au plăcut mult, totul avea gust și era proaspăt. Cu siguranță mai revin pe aici, cu atât mai mult că mi s-a promis că noul meniu va fi mai variat! Sper să se păstreze aceleași standarde de calitate în ceea ce ține de mâncare.

**********

Textul îi aparține lui Tomm Blănaru, food blogerul care postează recenzii despre mai multe localuri din Republica Moldova, și nu numai. Tomm spune că nu se poziționează ca un expert culinar sau un critic de restaurante: „Sunt un simplu oaspete al restaurantelor, la fel, ca și toți cititorii mei, care sunt niște persoane în căutare continuă de noi senzații gustative! Sper că experiențele pe care le am în diverse localuri vor prinde bine și altor oameni cărora le place să mănânce gustos și să descopere locuri noi”, spune Tomm pe blogul său – TOMM REVIEWS.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente