1.1 C
Chișinău
joi, decembrie 12, 2024

(VIDEO) Luminița Iabanji, fondatoarea Lirio.md: „Scopul nostru este să punem în valoare stilul și eleganța lecturii”

Luminița Iabanji este o tânără ambițioasă și creativă. Recent, aceasta și-a inițiat propria afacere de suflet, dedicându-și timpul pentru a coase huse pentru cărți.

Încă din copilărie o fascina croitoria, atunci și a început să facă primii pași în descoperirea acestui domeniu. Deși viața i-a oferit o altă profesie, pasiunea pentru cusut nu a dispărut niciodată, iar acum Luminița zilnic muncește și depune suflet pentru a crea ceva original și frumos.

„Acest proiect, husele pentru cărți, a fost o idee de a promova frumosul, de a promova cititul – ca o posibilitate de dezvoltare și de a deveni o versiune mai bună a noastră. Am zis că husele pentru cărți sunt cea mai bună opțiune pentru a păstra cărțile îngrijite, iar scopul nostru de bază este să punem în valoare stilul și eleganța lecturii.

În primul rând am început să creez huse pentru prieteni și am zis că husa mea trebuie să fie diferită și să fie ceva ce nu va plictisi niciodată. De aceea am optat pentru una verde, culoarea mea preferată și acest imprimeu.

Eu nu știu de unde vin toate ideile, sincer. Peste noapte mă trezesc cu noi idei. Îmi place de fiecare dată să merg să analizez țesăturile”, relatează tânăra.

Mai în glumă, mai în serios, afacerea Luminiței a început datorită unui proiect care a motivat-o și entuziasmat-o să creeze, îmbinând utilul cu plăcutul.

„Lucrurile au decurs foarte repede, pentru că la începutul lunii decembrie am aplicat la un proiect pentru femei, care promovează ideile femeilor de afaceri din Moldova. Eu, mai în glumă, mai în serios, am zis că aplic. Nu am nimic de pierdut. Eram entuziasmată, iar lucrurile au decurs destul de repede, pentru că trebuia să am și rezultate într-un timp scurt.

Erau momente în care nu mai doream nimic pentru că nu știam cum să creez husele. Am apelat la o doamnă care cunoaște domeniul, însă voiam și eu să cunosc cum se coase frumos, să fie totul atent și îngrijit. A fost un moment în care eu timp de două săptămâni nu am ieșit din casă, încercam fără oprire să cos, am stricat multă materie, m-am chinuit, dar am zis că eu trebuie să învăț și asta, iar acum, de una singură intuiesc cum ar trebui să decurgă lucrurile bine.

Eu văd doar produsul final. De șabloane am auzit doar la început. Dacă nu este domeniul meu, nu am de unde cunoaște asta, de aceea îmi imaginez produsul final și apoi încerc să intuiesc cum ar trebui să decurgă însăși procesul.

Mă gândesc acum și la un model care să fie ajustabil, dar încă e la nivel de implementare. De aceea eu creez toate husele la comandă, pentru că fiecare are gusturi diferite, dorințe diferite, dar și mărimile cărților diferă. Prin urmare, eu lucrez împreună cu clientul pentru că acesta îmi oferă mărimea exactă a cărții și stofa pe care și-o dorește, iar eu deja creez produsul final”, povestește Luminița.

Clienții săi, susține tânăra, sunt în mare parte iubitorii de cărți, care tind, cu orice preț, să-și păstreze biblioteca îngrijită.

Pentru viitor, Luminița susține că dorește o echipă mai mare, dar și colaborări frumoase cu brandurile autohtone.

„În 2021 ne-am propus ca, în primul rând, să ne mărim echipa, să creăm cât mai multe colaborări cu întreprinderi autohtone, și nu doar, pentru că aceste huse sunt Made in Moldova”, afirmă tânăra antreprenoare.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente