2.7 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Colecție cu ORIGINI

Noua colecție în lucru, „Origini”, marca Corina Hamureac valorifică prin intermediul său o filă importantă a istorie noastre – geto-dacii și în special femeia dacă. Este unul dintre cel mai mare proiect al creatoarei de modă și poate una dintre cele mai mari colecții cu caracter folcloric.

„Din start mi-am pus drept scop să fac ceva inspirat din tezaurul nostru geto – dacic pentru a ne cunoaște originile. Istoria țării mele și a neamului meu m-a ghidat spre această colecție” ne-a relatat creatoarea brand-ului Coreli by HCV.

Crearea colecției „Origini” are la bază o documentare minuțioasă pe care a realizat – o designera, care i-a și completat considerabil biblioteca:

„Trebuie să mergi la mine în bibliotecă să-ți arăt câte cărți am citi și recitit pentru a începe a lucra la această colecție. Ca sursă am găsit doar pe Columna lui Traian câteva idei de vestimentație”.

Pentru a se aprofunda în subiect Corina Hamureac a căutat locurile unde au fost amplasați geto – dacii și nu a ezitat să le viziteze, studiind în paralel până la mici detalii cum aceștia își trăiau viața de zi cu zi.

Corina Hamureac este creatoarea brandului Coreli by HCV care promovează prin intermediul pieselor sale vestimentare cultura neamului românesc. Colecția anterioară „Măiastra” dedicată vieții și activități marelui sculptor Constantin Brâncuși a primit recent un mesaj de apreciere de la Institutul Cultural Român la Paris.

O altă enigmă a istoriei pe care a depănat-o fir cu fir a fost femeia dacică, adunând imaginea acesteia din anale istorice.

Sursă foto: https://bit.ly/3jCi4ih

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente