19.4 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

Victoria Rusnac: „Oamenii sunt gata să mănânce orice, numai nu sănătos”

Honey-House este, după cum relatează autoarea produsului – Victoria Rusnac, un deliciu sută la sută natural și extrem de benefic. Fiind un produs nou pe piața din Moldova, oamenii nu s-au grăbit să-l cumpere. Însă Victoria a depus tot efortul posibil pentru ca fiecare să îi cunoască produsul și să poată beneficia de proprietățile sale benefice. În acest interviu aflați chiar de la autoarea mixurilor ce prezintă acestea și ce efecte au asupra sănătății.

– Cum a apărut ideea creării acestor mixuri?
– Lucrând de mai mult timp ca producător de miere naturală, ca produs finit… mierea era întotdeauna pe masă dar copiii mei (având 4) o evitau s-o mănânce, trebuiau impuși ca sa întărească imunitatea, înlocuind zahărul. Fiind la o expoziție Prod-Expo, produse BIO, peste hotare, am adus acasă pomușoare uscate prin congelare pe care le combinam cu miere și o lăsăm pe masă. Astfel, am observat că copiii deja aveau interes față de aceste mixuri și de atunci a devenit primul deliciul sănătos în casă.
Nu m-am oprit aici și am căutat soluții de a industrializa această mixtură. În secția noastră de producere s-au făcut multe experimente. A fost creat utilaj la comandă după cerințele noastre, apoi standardele de firmă, analize, laboratoare, totul pentru a duce la condițiile cerute de Ministerul Sănătății. A durat trei ani. Acum acest produs este certificat cu actele în ordine.

– Cum a fost lansarea pe piață?
– Aceasta a fost misiunea cea mai grea. Oamenii sunt gata să mănânce orice, numai nu sănătate. Am participat la expoziții unde timp de 4 ore îmi pierdeam glasul, dar nu mă lăsam. „Prindeam” oamenii care treceau pe alături și la fiecare în parte ziceam despre produsul meu. Unii mă ignorau, alții mă ascultau, apoi degustau și a doua zi veneau și mai cumpărau câte un borcan de fiecare – fapt ce mă bucura și îmi dădea speranțe că efortul nu era în zadar.  
Timp de 1 an magazinele nu ne acceptau produsul întrucât este nou, lumea nu-l cunoaște, nu se va vinde și din punct de vedere economic pentru comercianții magazinelor acesta nu prezenta interes. Dar insistența face minuni. Am bătut la uși până nu am ajuns la un numitor comun.

– Care este specificul mixurilor din pomușoare congelate cu miere?
– Acestea sunt un produs BIO, 100% natural, fără E-uri sau conservanți. Pomușoara uscată la -90 C – uscare frigorifică. Toate proprietățile care le posedă pomușoara nu se pierd. Din 10kg de pomușoare, la uscare rămâne 1kg pe care îl mixăm cu miere și atât. Nimic prelucrat termic.

– Ce beneficii au aceste mixuri?
– La momentul avem 6 compoziții:
• Miere cremă cu afine roșii – conține zinc, fosfor și vitaminele C, A, E; întărește sistemul imunitar; scade riscul apariției bolilor de inimă; previne îmbătrânirea în organism; menține sănătatea creierului și a sistemului nervos; și contribuie la producerea globulelor roșii ale sângelui.
• Coacăză neagră – bogată în calciu, fier și vitaminele A și C; detoxifică organismul; reglează activitatea hormonală; combate anemia.
• Afine negre – previne îmbătrânire organismului; are rolul de a îmbunătăți digestia, reducând inflamațiile și tratând constipația și diareea; ameliorează sucul gastric ridicat din stomac; iar datorită conținutului bogat în antioxidanți, afinele negre întăresc sistemul imunitar.
• Cătină – ameliorează răcelii; benefică pentru căile respiratorii; tratează gâtul roșu; înlocuiește orice sirop de tuse; și tratează infecțiile pulmonare.
• Zmeură – bogat în fier, cupru, magneziu; tratează afecțiunile dermatologice ale pielii; afecțiunile pancreasului și rinichilor; afecțiunile oculare; iar datorita conținutului bogat de vitamina C și B, ajută la ameliorarea afecțiunilor însoțite de febră.
• Miere cremă cu lapte – este miere mixată cu lapte  praf de cea mai înaltă calitate; întărește imunitatea, având la bază miere naturală și lapte bogat în calciu.

– Cum pot fi acestea servite?
– Se mănâncă cum doriți. Cu lingurița sau lingura mare, cum fac eu în fiecare dimineață la terci, clătite americane pe care le fac aproape în fiecare zi. În combinație cu toate copturile de acasă și/sau se poate face un ceai (mixtură amestecată în apă călduță).

– Ce alte produse planificați să apară în colecția Honey House?
– Honey-House desigur are pe raft planuri care așteaptă să fie realizate, dar necesită din nou multe investiții. Deocamdată putem spune doar că la sigur următorul produs va fi la fel unul sănătos și 100% natural.

Imagini: arhiva personală

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente