22.2 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

TERMENI DE REFERINŢĂ | Servicii de formare în domeniul scrierii de proiecte comunitare

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) în parteneriat cu IP CRAION CONTACT-Cahul anunță concurs pentru selectarea experților în vederea facilitării a 2 traininguri în domeniul scrierii de proiecte comunitare. 

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”  este parte a proiectului „EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”,finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, obiectivul principal al căruia fiind promovarea egalității de gen, abilitarea femeilor și combaterea violenței împotriva femeilor și copiilor.

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” are drept scop încurajarea implicării societății civile în promovarea egalității de gen la nivel local și integrarea acesteia în procesul de elaborare a politicilor locale și procesul decizional. Astfel vor fisusținute 12 localități din raioanele Cahul și Ungheni, unde prin dezvoltarea capacităților locale și consolidarea cooperării dintre actorii neguvernamentali și cei guvernamentali se va facilita asigurarea mediilor lipsite de discriminare, vor fi elaborate planuri locale de promovare a egalități de gen, vor fi dezvoltate platforme de dialog și schimb de experiențe locale în domeniul promovării egalității de gen și vor fi susținute financiar inițiative locale, care tind să îmbunătățească respectarea drepturilor femeilor în aceste două raioane. 

Proiectul se va focusa pe dezvoltarea capacităților OSC-urilor locale, Grupurilor de acțiune locală (GAL) și Grupurilor de inițiativă a femeilor pentru promovarea drepturilor omului, inclusiv drepturilor femeilor și care vor demonstra disponibilitatea de a se implica în activități de pledoarie la nivel local la acest subiect. În cadrul proiectului vor fi instruiți și reprezentanții administrației publice locale în domeniul asigurării egalității de gen, bugetării participative, integrarea dimensiunii de gen în politicile publice locale, construirea de parteneriate cu organizațiile societății civile pentru dezvoltare durabilă și societate incluzivă. 

Totodată activitățile vor include măsuri de conștientizare și educare continuă a publicului din raioanele Ungheni și  Cahul cu privire la egalitatea de gen și abilitarea femeilor în procesele locale de luare a deciziilor.

Rezultate așteptate la final de proiect:

1) Capacități consolidate ale  OSC locale și APL din raioanele Ungheni și Cahul în domeniul participării, promovării și protecției drepturilor femeii;

2) Parteneriate consolidate între OSC, APL pentru dezvoltarea planurilor de acțiune locală  sensibile la dimensiunea de gen și implementarea proiectelor comunitare, care promovează egalitatea de gen;

3) Conștientizarea sporită a publicului cu privire la importanța eliminării tuturor formelor de discriminare.

OBIECTIVUL CONTRACTĂRII SERVICIILOR:

Facilitarea a 2 instruiri în domeniul elaborării/scrierii de proiecte, în baza necesităților locale, pentru cca 50 de persoane. Formatul instruirilor (offline sau online) va fi stabilit la etapa planificării evenimentelor.

RESPONSABILITĂȚI/ACTIVITĂȚI INCLUSE ÎN SERVICIILE PRESTATE:

 Responsabilități/activitățiPerioadaLivrabile
1Elaborarea agendei și modulelor instruiriiIunie 2021Agendă și materiale de suport pentru participanți 
 Facilitarea a 2 seminare cu conținut identic, pentru 2 grupuri a câte 25 participanți fiecare.Iunie 20212 instruiri realizate cu 2 grupuri a câte 25 persoane
3.Elaborarea raportului post formare.Iunie-Iulie 2021Raport post formare 
   TOTAL 4 zile 

Formare, experiență profesională și abilități (în cazul ofertelor din partea persoanelor Juridice, cerințele se referă la calificările echipei ce vor presta serviciile):

  • Studii universitare sau post-universitare în științe socio-umane;  
  • Cel puțin 3 ani de experiență profesională în  scriere de proiecte pentru atragerea de fonduri pentru  dezvoltarea comunitară, egalitatea de gen etc; 
  • Experiență în livrarea cursurilor/instruirilor, inclusiv on-line  (de ex: platforma on-line zoom pentru business)
  • Experiență în colaborarea cu OSC, APL și APC;
  • Abilități avansate de comunicare și interpersonale;
  • Capacități bune de analiză și documentare;
  • Capacitate de a lucra în echipă și individual.

Perioada de contractare: iunie – iulie 2021. Expertul va planifica și coordona toate activitățile cu echipa IVC.

Managementul consultanței: Pentru realizarea scopului și activităților menționate mai sus, echipa IVC va facilita comunicarea cu participanții și organizarea activității, vor furniza feedback în timp util la toate livrabilele care vor fi prezentate de către expert/ă. 

Durată serviciilor de consultanță – 4 zile. 

Termeni și alte condiții

Candidații interesați vor transmite aplicațiile cu următorul conținut: CV, scrisoare de intenție semnată și oferta financiară. 

Oferta financiară pentru persoane fizice– se va prezenta suma NET per zi de consultanță, în MDL (suma NET este acea sumă pe care o primește consultantul în contul său bancar și nu conține nici o taxă sau impozit). Toate taxele și impozitele aferente serviciilor prestate vor fi calculate și transferate de către contractor în conformitate cu legislația în vigoare. 

Oferta financiară pentru persoane juridice– va prezenta suma per zi de consultanță fără TVA. 

În scopul evaluării, contractorul va calcula costul final al ofertei financiare (valoarea ofertei) aplicând toate taxele și impozitele conform legislației în vigoare la data limită a concursului asupra ofertei NET recepționată.

Termen limită pentru depunerea ofertelor – 27.05.2021, ora 18:00.

Ofertele vor fi trimise prin e-mail la adresa:  info.aoivc@gmail.com cu tema mesajului „Expertiză_scriere proiecte”

Vor fi considerate pentru evaluare doar dosarele complete depuse în termenul stabilit. Doar candidații preselectați în baza documentelor depuse vor contactați.

IVC își rezervă dreptul de a solicita referințe și documente suplimentare, de a negocia oferta financiară propusă, de a anula, prelungi sau relansa concursul de selectare a experților.

#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente