15.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

,,Valorificarea Râului Cogîlnic” – un proiect prezentat de către Primăria Municipiului Hîncești

La începutul lunii iunie Primăria Municipiului Hîncești a făcut public pe pagina de Facebook a instituției anunțul  despre un nou proiect de o importanță majoră pentru locuitorii orașului. Proiectul intitulat ,,Valorificarea Râului Cogîlnic” , urmează a fi implementat pe întreg perimetrul lunii râului Cogîlnic.

Potrivit Primăriei Municipiului Hîncești,  în cadrul proiectului va fi curățită toată porțiunea râului de pe teritoriul orașului, construcția și amenajarea parcului de agrement, construcția terenului de joacă pentru copii, precum și a pistei pentru bicicliști.

Mai mulți dintre localnici s-au lăsat a fi entuziasmați de idee și au susținut inițiativa autorităților: ,,Foarte bună inițiativă de a curăța râul Cogîlnic care s-a transformat într-o băltoacă – gunoiște din cauza iresponsabilității cetățenilor și de sus și de jos.”, a spus Natalia, locuitoare a orașului.

Totuși părerile s-au împărțit în mod diferit, astfel că unii locuitori ai orașului au lăsat comentarii provocatoare:

,,Foarte bine, foarte frumos proiect, sperăm să-l și vedem realizat, dar nu ar fi rău să faceți regulă în ceea ce nu ați dus până la capăt, drumuri, sisteme de canalizare, apă, gaz, tot timpul lumea asta a cerut.” , a spus Ana Maria Boghiceanu.

Autoritățile nu au comentat părerile localnicilor, dar au afirmat că momentan sunt în proces de identificare a surselor financiare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect indispensabil la nivel municipal. 

Cristina Scoarță, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente