24.4 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

Dorul de Nicolae Dabija ne adună la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Peste 100 de fotografii care îl surprind pe Nicolae Dabija la evenimente, alături de prieteni, colegi, familie, sau cu oameni care îi erau dragi, vor fi expuse începând cu 15 iulie 2021 la Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM). Evenimentul se desfășoară în contextul aniversării a 73 de ani de la nașterea regretatului scriitor, publicist și poet.

Expoziția este organizată de Eugenia Tofan, cercetător științific, Serviciul de Presă al Academiei de Științe a Moldovei(AȘM), membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova (UJR) și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). De menționat este că vor fi expuse și fotografii din colecția familiei Dabija.

Imaginile vor putea fi admirate în sala „Alexe Rău”, blocul principal al BNRM, până la sfârșitul lunii iulie. Accesul în sălile Bibliotecii este permis doar după termometrie, obligatoriu cu mască de protecție.

Amintim că, în iunie, la BNRMîn colaborare cu Editura Tipo Moldova din Iași și săptămânalul „Literatura și Arta” de la Chișinăua fost lansată colecția de publicistică a lui Nicolae Dabija. Aceasta cuprinde 27 de volume cu peste 5000 de articole referitoare la educația națională și editoriale din săptămânalul „Literatura şi Arta”, scrise timp de peste 30 de ani de către scriitorul și publicistul Nicolae Dabija.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente