8.9 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Oportunități de finanțare pentru ONG-urile regionale și naționale în zonele sub-bazinelor Bîc, Răut, Larga, Tigheci, Ialpug, Naslavcea-Vasilcău

Centrul Național de Mediu cu susținerea financiară a Guvernului Suediei lansează propunerea de oferte pentru ONG-uri în cadrul Programului de Granturi Mici (PGM) „Mediu, adaptare la schimbările climatice şi ecosisteme”.

Prin programul de granturi mici vor fi susținute inițiativele și acțiunile locale ce contribuie la îmbunătățirea mediului, și astfel, pe termen lung duc îmbunătățirea standardelor de viață. Programul va contribui la îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi la reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități ale omului.

Perioada de implementare a programului de granturi mici este noiembrie 2021 – noiembrie 2023. În funcție de experiență, organizația va depune propunerea de proiect la una din limitele de finanțare proiectului: de la 100 000 MDL până la 170 000 MDL.

PGM își propune să finanțeze proiecte ce vor contribui la:

  • Reducerea poluării aerului, apei și solului;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • Îmbunătățirea potențialului monitorizării protecției mediului;
  • Desfășurarea activităților educaționale în domeniul protecției mediului;
  • Creșterea potențialului comunităților locale de adaptare la schimbările climatice;
  • Îmbunătățirea accesului la energia verde prin creșterea eficienței energetice și creșterea utilizării energiei regenerabile;
  • Dezvoltarea procesului de gestionare/ colectare a deșeurilor;
  • Integrarea aspectelor relevante mediului în Planul de dezvoltare locală;
  • Conservarea și reabilitarea biodiversității și ariilor protejate naturale.

Proiectul trebuie să fie depus de un singur aplicant. În cazul parteneriatelor locale (cu alte ONG-uri, autorități locale, etc.), la cerere, trebuie să fie anexat un Acord încheiat cu partenerii locali. Se presupune că astfel de parteneriate va asigura un impact de rezonanță și o implicarea mai mare în implementarea proiectelor.

Regiunea geografică eligibilă sunt următoarele: Comunitățile din bazinul hidrografic al râurilor: Bîc, Răut, Larga, Tigheci, Ialpug, Naslavcea-Vasilcău.

Termenul-limită de depunere a dosarului este duminică, 7 noiembrie 2021, ora 23:59 (ora Chișinăului).

Informațiile adiționale privind condițiile de participare, precum și formularele ce trebuie completate pentru dosar pot fi accesate pe pagina web a Centrului Național de Mediu.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente