13.9 C
Chișinău
joi, martie 28, 2024

Lansarea Centrului de suport în afaceri pentru tineri Youth4Entrepreneurship (Y4e)

Lansarea Centrului de suport în afaceri pentru tineri Youth4Entrepreneurship (Y4e) a avut loc pe 28 septembrie 2021, ora 15:00 la Digital Park. Scopul centrului de suport în afaceri este să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din regiunea Centru prin consolidarea capacităților de business ale tinerilor antreprenori să lanseze afaceri noi sau să dezvolte afacerile existente. Y4e urmează să ofere tinerilor antreprenori o educație de business relevantă și practică, prin oferirea instrumentelor digitale și inovative de elaborare, dezvoltare și testare a ideilor de business, și inclusiv, prin susținerea și facilitarea accesului la resurse financiare, investitori, parteneri.

Programul evenimentului de lansare a Y4e a cuprins o prezentare a misiunii, obiectivelor și activităților ce urmează să se desfășoare în cadrul centrului de suport în afaceri pentru tineri. Acesta a oferit o platformă de discuție dintre echipa de implementare, antreprenori și potențialii beneficiari în vederea alinierii inițiativelor Y4e la interesele și necesitățile tinerilor. 

Aurelia Salicov, președintele Fundației “Youth Development for Innovation”, în mesajul de bun venit, a subliniat importanța deschiderii Y4e pentru tinerii antreprenori, menționând că acesta va contribui la îmbunătățirea perspectivelor economice regionale și va crea oportunități pentru tineri de a-și urmări aspirațiile acasă.

Ana Ciurac, coordonatoarea programului în cadrul Fundației Est-Europene, a menționat că acest centru de suport în afaceri este primul lansat în cadrul acestui proiect, fapt pentru care a felicitat echipa de implementare Y4e. De asemenea, ea a precizat că în cadrul unui proiect precedent finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, implementat în 2018-2020, au fost deschise șase centre de suport în afaceri, trei dintre care au obținut granturi și în proiectul curent, iar altele trei sunt în proces de constituire. Fundația Est-Europeană are convingerea că aceste centre de suport vor consulta tinerii și potențialii antreprenori în aceste vremuri grele afectate de criza economică, vor presta servicii gratuite și contra plată pentru a susține sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

Argentina Botezatu, o tânără participantă în cadrul evenimentului, fiind încântată de proiectul lansat a decis să-și împărtășească ideea de afaceri cu publicul, menționând că și-ar dori să deschidă o afacere în domeniul industriei creative și că se va implica cu entuziasm în activitățile Y4e, pentru a-și consolida capacitățile de business.

Youth4Entrepreneurship este implementat de către Fundația „Youth Development for Innovation”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova”, în parteneriat cu Digital Park și StarNet.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente