19.4 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor

Peste 50 de femei vor beneficia de suport tehnic și financiar pentru dezvoltarea capacităților și fortificarea cunoștințelor în dezvoltarea afacerii în cadrul proiectului proiectul „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliența pe fonul pandemiei COVID-19 și a potențialelor sale urmări”, realizat de Platforma „IA MOLDOVA ACASĂ”, în parteneriat cu Asociația Obștească „Legal Tech”.

Pe parcursul a nouă luni de zile, beneficiarele acestui program își vor consolida cunoștințele și vor obține ghidare practică în domeniul managementului afacerii, dar și vor avea posibilitatea să aplice la programul competitiv de suport financiar de tip vouchere. 10 beneficiare vor fi selectate printr-un proces transparent și competitiv pentru a beneficia de vouchere în valoare de 30 mii lei fiecare.

Evenimentele de consolidare a cunoștințelor se vor organiza ținînd cont de analiza necesităților femeilor producătoare și vor aborda astfel de subiecte importante precum: finanțarea afacerii, instrumente și resurse accesibile, certificare, sarcini administrative și fiscale, digitalizarea afacerii și soluții inovatoare, cunoașterea și aplicarea instrumentelor marketing și vânzări online, suport în procesul de export al produselor (proceduri, cerințe etc.) și altele.

La final va fi elaborat și prezentat catalogul virtual al femeilor producătoare locale, sursă utilă și informativă pentru promovarea afacerilor locale și stimularea vînzărilor.

Proiectul „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor…” se desfășoară în perioada octombrie 2021-iunie 2022 și este implementat în colaborare cu UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și cu sprijinul financiar al Suediei.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente