20.5 C
Chișinău
joi, martie 28, 2024

Atelier axat pe scrierea de proiecte pentru OSC-urile care vor contribui la incluziunea tinerilor și tinerelor care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă

Aproximativ 40 de reprezentanți și reprezentante din partea organizațiilor societății civile locale au participat, la 22 octombrie 2021, la un atelier de scriere de proiecte în cadrul programului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET”, implementat de Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

„Acest atelier deschide ciclul cursurilor de instruire pentru organizațiile societății civile locale care vor contribui la incluziunea tinerilor și tinerelor NEET”, a afirmat Coordonatoarea Comunicare/Programe la Fundația Est-Europeană, Carolina Blajin, care a menționat că acest proces va fi un „exercițiu interesant” în contextul concursului de granturi, anunțat recent de Fundație și destinat OSC-uri locale care vor contribui la incluziunea tinerilor NEET prin pilotarea serviciilor incluzive inovatoare sau prin monitorizarea serviciilor pentru tineret care există deja.

Link-ul acestui Program de granturi poate fi accesat AICI >>> https://bit.ly/2ZiQm4f

Subiectele-cheie ale următoarelor două ateliere au fost anunțate de către Coordonatoarea de proiect de la Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Natalia Covrig. Acest prim atelier, axat pe scrierea de proiecte în domeniul serviciilor inovative pentru tinerii NEET, va fi urmat de altele două: unul în conceptualizarea serviciilor și altul pe componenta de incluziune în cadrul serviciilor, iar fiecare atelier va fi urmat și de o sarcină practică pentru participanți și participante.

Prezentările și discuțiile primului atelier au inclus aspecte precum definirea și analiza problemei în cadrul unei propuneri de proiect, identificarea problemei din perspectiva serviciilor pentru tinerii și tinerele NEET, formularea obiectivelor, stabilirea produselor, activităților și indicatorilor în cadrul unei propuneri de proiect etc.

Scopul programului de granturi anunțat de către Fundația Est-Europeană și finanțatorul și cofinanțatorul programului este de a oferi posibilitatea pentru 15 organizații ale societății civile de la nivel local de a contribui la incluziunea tinerilor și tinerelor care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă prin inițierea și pilotarea unor servicii inovatoare incluzive sau prin monitorizarea serviciilor pentru tineret existente deja.

Acest atelier în scrierea de proiecte este organizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” în cadrul proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, implementat de Fundația Est-Europeană, în parteneriat cu „Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente