18.3 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET

Abordare tridimensională:

  • Advocacy pentru politici publice mai incluzive
  • Implicarea organizațiilor societății civile în elaborarea și implementarea serviciilor incluzive concentrate pe tinerii și tinerele NEET.
  • Implicarea activă a ONG-urilor în elaborarea și implementarea măsurilor pozitive orientate spre cei mai vulnerabili tineri NEET.

3 componente

Promovarea politicilor

Formarea și instruirea organizațiilor de tineret ale societății civile în ceea ce privește monitorizarea politicilor publice și oferirea de granturi mici pentru OSC-uri pentru implementarea planurilor de advocacy și pentru cartografierea și analiza documentelor strategice naționale și locale și a politicilor care vizează reducerea ratei de tineret NEET.

Îmbunătățirea serviciilor

Furnizarea de servicii legate de tinerii NEET și instruirea organizațiilor societății civile, monitorizarea serviciilor pentru tineri și pilotarea serviciilor inovatoare cu atenția spre tinerii NEET.

Auto-angajarea

Împărtășirea cu organizațiile locale ale societății civile a bunelor practici ale Uniunii Europene în domeniul sprijinului pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor NEET, precum și oferirea de granturi pentru întreprinderi sociale și Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri, instruire, învățare și schimb de experiență.

Rezultate așteptate în perioada de implementare 1 februarie 2021 – 31 iulie 2023:

50 de organizații ale societății civile sunt implicate activ în evaluare implementării a cel puțin 5 politici publice de ocupare a forței de muncă, inclusiv din perspectiva incluziunii.


Cel puțin 2 politici naționale ce vizează tinerii NEET sunt evaluate anual de către organizații ale societății civile.


Cel puțin 20 de propuneri de politici publice sunt elaborate, prezentate autorităților relevante și sunt susținute de către organizații ale societății civile.


Cel puțin 20 de organizații ale societății civile își soresc capacitățile organizaționale de monitorizare a serviciilor pentru tinerii NEET și de pilotare a serviciilor inovatoare.

Cel puțin 15 organizații ale societății civile implementează programe-pilot incluzive care vizează tinerii NEET. în parteneriat cu subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Centrele de Tineret.

Cel puțin 20 de organizații ale societății civile beneficiază de transfer de bune practici și sunt familiarizate cu experiența Uniunii Europene în sprijinirea tinerilor NEET.

Cel puțin 7 întreprinderi sociale incluzive susțin angajarea a peste 100 de femei și bărbați, tineri NEET.

Cel puțin 5 Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri sunt sprijinite în dezvoltarea și susținerea propriului fond.

Cel puțin 50 de idei de antreprenoriat ale tinerilor NEET susținute.

Granturi:

10 – Analiza politicilor și advocacy

15 – Monitorizarea serviciilor

7 – Întreprinderi sociale

5 –  Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri

Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene, al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente