7.7 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

(VOX) Tinerii din Pojăreni își doresc schimbări în localitatea lor

Localitatea Pojăreni, raionul Ialoveni, se găsește la doar 18 km distanță de capitală. Deși este o localitate mică cu aproximativ 1000 de locuitori, în ultimii 10 ani potrivit spuselor localnicilor aceasta a deveni una din localitățile prospere din raionul din care face parte. Pe lângă nenumăratele activități de îngrijire și amenajare, atât a drumurilor, cât și a instituțiilor publice realizate de către administrația locală mai sunt totuși neajunsuri specifică tinerii localității și în acest sens câțiva dintre ei și-au exprimat părerile despre ce schimbări ar trebui să se producă în Pojăreni pentru a fi o localitate și mai prosperă decât este la momentul actual.

„Satul în sine este unul foarte dezvoltat și amenajat datorită primarului multe schimbări s-au efectuat în ultimii ani. Avem drumuri bune, gospodării îngrijite, trotuarele se menține curate. Dar toate acestea trebuie păstrate fiindcă un sat prosper este atunci când populația se unește și împreună creează ceva frumos. După părerea mea localitatea noastră arată foarte bine, mereu curată și eu ador asta fiindcă îi dă un aer tânăr și cred că satul are nevoie de îngrijire continuă. Chiar ne gândeam cu câțiva dintre prietenii mei să realizăm acte de voluntariat ecologic și ocazional să mergem prin localitate să strângem micile deșeuri dacă vor fi, hârtiile sau poate să înverzim spațiul din parcul care-l avem când va fi perioada prielnică”. (MIRELA SAMOIL, elevă)

,,Localitatea noastră este una foarte bine amenajată, extrem de organizată, în general înfățișarea arată destul de bine. Ce ține de domeniul funcțional eu optez și mi-aș dori ca administrația satului să se implice și să participe la diverse proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru a dezvolta cultura satului și anume pentru a înfrumuseța casa de cultură, pentru a desfășura domeniul sportiv. La fel mi-aș dori să fie încurajați locuitorii să se axeze pe partea de deschiderea a întreprinderilor individuale în diverse domenii care va comasa bugetul satului și respectiv satul va putea face schimbări datorită taxelor plătite de întreprinzători”. (ANA CĂPIȚĂ, tânără antreprenoare din localitate)

,,Mi-ar plăcea să avem o farmacie în sat, un medic de familie pe loc și nu cel din satul vecin care vine de câteva ori pe săptămână. Ar fi bine ca școala gimnazială să-și reia activitatea, dar iarăși pentru asta trebuie copii, dar copii nu sunt pentru că au plecat cu părinții, dar au plecat nu pentru că în sat nu e bine, dar pentru că în țară e catastrofă. La fel grădinița trebuie să se deschidă cât mai rapid. Pentru tineri ar fi binevenite un club de sport, unul de distracții”. (Viorica Furdui, tânără din localitate)

„Eu prefer schimbările și mă bucur mult când văd că practic de la anotimp la anotimp localitatea mea se schimbă spre bine și prinde tot mai multă culoare. Respect primarul care investește în bucata aceasta de rai. Desigur că de făcut mai sunt multe și cu siguranță se vor realiza pe parcurs, practic acum satul nostru este la nivel mediu de dezvoltare, avem iluminare, avem drumuri reparate, urne la orice cotitură și în general Pojăreni este un sat îngrijit. Ceea ce nouă băieților ne lipsește cel mai mult este o sală sportivă unde să putem face activități și pe timp de iarnă, dar mi-ar mai plăcea ca administrația locală se investească din nouă în echipa noastră de fotbal, echipa satului și să participăm la meciurile de fotbal din primăvară-toamnă fiindcă în ultimii 4 ani nu dispunem de echipă și chiar se simte un gol”. (ANDREI SCOARȚĂ, tânăr din localitate)

,,Pojăreni este o localitate frumoasă, liniștită, aproape de oraș și asta este foarte bine. Atunci când nu avem ceva la dispoziție în sat mergem repede în oraș sau satul vecin, dar asta nu e tocmai convenabil pentru săteni. Asta dacă ne referim la medicamente întrucât lipsește o farmacie, la asistență medicală calitativă și mai sunt și alte chestii de remarcat spre atenția administrației. Dar acum sigur ne dorim aceste lucruri esențiale și importante pentru sănătatea noastră să fie chiar la noi în localitate ca să putem apela rapid în caz de urgențe”. (CÎRLAN MARCEL, tânăr din localitate)

Cristina Scoarță, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente