8.9 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată de Biblioteca Națională pentru Copii ,,Ion Creangă”

Miercuri, 2 februarie 2022 , a avut loc desfășurarea unei sesiuni de lectură publică în mediul online. Evenimentul a fost organizat de către Biblioteca Națională pentru Copii ,,Ion Creangă, cu prilejul marcării Zilei Internaționale a Cititului Împreună. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan împreună cu elevii de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade din Chișinău, au citit fragmente din cartea ,,Isprăvile lui Guguță  de Spiridon Vangheli.

Startul evenimentului a fost dat de către Eugenia Bejan, director  al Bibliotecii Naționale pentru Copii ,,Ion Creangă”. În discursul său, ea a menționat că lectura împreună cu voce tare, ne poate apropia foarte mult unul de celălalt:  ,,Lectura împreună are mai multe beneficii, dar cel mai important este că ne face părtași la aceeași poveste și ajungem să împărtășim aceleași emoții, afirmă Eugenia Bejan.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan împreună cu elevii claselor a II-a  și a III-a  de la liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” au citit fragmente din cartea ,,Isprăvile lui Guguță” de Spiridon Vangheli. Potrivit organizatorilor, alegerea cărții este semnificativă, deoarece în anul acesta se împlinesc 55 de ani de la prima publicare. Această carte a fost tradusă în circa 40 de limbi.

Organizatorii evenimentului sunt convinși că exemplul Ministrului, Sergiu Prodan îi va stimula și îi va determina pe toți să citească, în special pe părinți alături de copiii lor. Ministrul a promis că va accepta și alte provocări în privința lecturii alături de elevi: ,,Oricând sunt la dispoziția copiilor pentru a citi cărți împreună”, declară Sergiu Prodan.

Părinții s-au arătat satisfăcuți de organizarea acestui eveniment. Au fost încântați de inițiativa de promovare a lecturii. Majoritatea și-au exprimat părerile și recunoștința la finalul transmisiunii directe.

Evenimentul s-a încheiat cu mesaje de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat în această activitate . Sesiunea a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii ,,Ion Creangă”.  

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global, la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări. Aceasta este celebrată anual în prima zi de miercuri a lunii februarie.

Marina Chironeț, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente