6.6 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Jurnalism comunitar pentru tinerii de la Colegiul de Medicină din Bălți

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al treilea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor de la Colegiul de Medicină din Bălți, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din Bălți: „Vă mulțumim că sunteți alături de noi, evenimentul de astăzi are drept scop instruirea dumneavoastră în domeniul jurnalismului comunitar. În cadrul instruirii vor aborda subiectele cele mai importante cu care se confruntă societatea din care faceți parte și vom schița împreună idei pentru realizarea ulterioară a unor materiale jurnalistice de calitate ce vor fi publicate pe portalurile: www.stiripozitive.eu și www.jurnalist.md”.

„Evenimentul acesta a fost interesant și util, deoarece tinerii din ziua de azi vor să facă o schimbare în societate și informația pe care le-ați transmis-o va servi drept un punct de pornire pentru ca aceștia să acționeze. Pentru că ei simt, văd cum stau lucrurile și își doresc să schimbe ceva, doar că parcă ceva îi oprea, dar sunt sigură că după această activitate vor încerca să schimbe lucrurile spre bine”, a menționat profesoara de limbă și literatură română a Colegiului de Medicină din Bălți, Victoria Malinovschi.

Tinerele și tinerii participanți la eveniment s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.

„A fost o activitate extrem de interesantă, deoarece fiind în domeniul medicinei nu suntem foarte familiarizați cu ceea ce înseamnă jurnalism, mai ales jurnalismul comunitar, care este important deoarece scoate în lumină subiectele care țin de comunitatea de unde noi venim”, a spus studenta anului III la Colegiul de Medicină din Bălți, Mădălina Serediuc.

„Subiectul abordat a fost interesant pentru mine, deoarece până acum nu m-am gândit la tot ce înseamnă jurnalism comunitar. Mi-a plăcut faptul că acum avem posibilitatea de a ne promova localitățile din care facem parte prin tradiții, oameni talentați, de aceea o să iau în considerație toată informația pe care am primit-o și o să încerc să îmi promovez comunitatea”, a spus studentul anului III la Colegiul de Medicină din Bălți, Victor Caraseni.

„Pentru mine această activitate este un imbold foarte mare, pentru că noi la colegiu suntem acsați pe învățătură și ne dorim să cunoaștem foarte multe, dar această activitatea ne-a detașat și ne-a făcut să înțelegem că fiecare comunitate are un lucru care trebuie spus și arătat nu doar la nivel local, dar și național”, a spus studenta anului III la Colegiul de Medicină din Bălți, Ana Filip.

Proiectul „Jurnalismul comunitar: comunicare pentru comunitate” are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Podcast#1 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#3 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

* * *

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente