12.7 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Viața prin obiectivul lui Vlad Andreev – Interviu cu un fotograf

De mai bine de 10 ani, Vlad Andreev și-a transformat pasiunea pentru fotografie artistică într-o meserie. Atent la detalii, perfecționist, cu o abordare profesionistă și creativă, tânărul reușește să imortalizeze imagini emoționante și memorabile. Capacitatea sa de a se conecta empatic cu oamenii din jur și auto-dezvoltarea constantă au produs un portofoliu remarcabil cu care se poate mândri.

A început să fotografieze în timpul liber, iar treptat și-a dezvoltat abilitățile și a început să primească cereri pentru a fotografia evenimente și persoane.

„Pasiunea pentru fotografie a venit prin anul 2013, atunci când am decis că trebuie să găsesc un domeniu în care să mă regăsesc. Puneam accent pe un job liber și să mă orientez mai mult spre antreprenoriat. Și pentru că arta fotografiei pentru mine a fost dintotdeauna interesantă, am urmat această cale”, povestește tânărul.

Resursele financiare minime l-au determinat să ia apăratul de fotografiat în mână și să experimenteze în parcuri. Ulterior a urmat niște cursuri care i-au fortificat abilitățile dobândite.

„Eu de la început am învățat de la sine. Plecam în parcuri și rugam oamenii să se oprească pentru a le face câteva fotografii. Unii mă refuzau, dar alții acceptau cu mare drag și reușeam să realizăm lucruri frumoase”, mai afirmă Vlad.

Chiar și în prezent, tânărul recunoaște că mereu urmărește posibilitatea de a avansa în domeniul fotografic și experimentează diverse tehnici. L-am întrebat ce este cel mai important la realizarea unei fotografii bune, iar Vlad ne-a explicat că emoțiile sunt cele pe care le urmărește.

„Eu mă bazez pe artă, îmi place să experimentez cu lumina și umbrele. Pentru mine nu este important să realizez sute de fotografii, pot să am doar 10, dar cu rezultatul pe care-l doresc eu sau clientul meu. Motivația provine din suflet, permanent îmi doresc schimbări. Iar fotografiile reușite sunt cele care reprezintă emoții, trăiri și transmit un mesaj”, spune fotograful.

Cele mai complicate momente sunt evenimentele importante, cum ar fi nunți sau alte evenimente speciale, unde capturarea momentelor-cheie poate fi un adevărat test de abilități și pregătire pentru un fotograf.

„Sunt momente unice și nu pot fi refăcute, când se rupe colacul sau când se aruncă buchetul miresei. Prin urmare, este esențial să reușesc să mă adaptez rapid la orice situație și să găsesc modalități creative de a obține fotografii bune, chiar dacă întâmpin obstacole sau interferențe din partea altor persoane”, mai afirmă Vlad.

Tânărul este protagonistul și autorul coperții cărții „Sunt om”, dar și al proiectelor fotografice „Fetele roșcate”, „Lady in Black” și „Dizabilitatea văzută altfel”.

„Aceste proiecte m-au adus în lumea artei și au fost cele în care am găsit cea mai bună vizibilitate din partea publicului”, mărturisește el.

Tânărul se mândrește și cu două premii. În anul 2017 a fost desemnat cel mai bun fotograf la categoria „Oamenii care motivează pe alții”, iar la finele anului 2022 a fost organizată o Gală a celor mai buni fotografi de către o companie din Republica Moldova, unde a obținut titlul de „Triumf al anului 2022”.

Pentru Vlad, fotografia este mai mult decât o carieră – este o formă de expresie și o modalitate de a se conecta cu lumea din jurul său. El este mereu în căutarea unor noi provocări și oportunități de a explora lumea prin lentila aparatului său de fotografiat. Și acest sentiment este mai presus decât dizabilitatea sa locomotorie.

Depune efort și primește multe solicitări, ceea ce demonstrează că pasiunea și munca asiduă pot duce la succes în orice domeniu, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs. Iar Vlad Andreev este astfel un tânăr care inspiră alți tineri și tinere.

Ilinca Fiodorov

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente