Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al patrulea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor de la Liceul Teoretic „Minerva” din Chișinău, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.
La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din Liceul Teoretic „Minerva”: „Ne bucurăm că ați acceptat să fiți alături de noi astăzi și să discutăm împreună cum vă puteți implica în dezvoltarea și promovarea localității din care proveniți sau locuiți în prezent. Astăzi vom discuta care sunt subiectele pe care puteți să le transformați într-un material jurnalistic, dar și de care calități trebuie să țineți cont în această activitate”.
„Activitatea de astăzi este binevenită pentru elevii liceului nostru, într-adevăr a fost interesant și util pentru că le-ați oferit informații necesare pentru ca ei să înțeleagă mai bine ce înseamnă jurnalismul comunitar și cum se pot implica în această activitate. Ar fi bine ca tinerii să își dorească să reflecte realitatea pentru ca oamenii să fie informați nu doar despre lucrurile ușor vizibile, dar și despre ceea ce se întâmplă în localitățile mai mici”, a menționat profesoara de matematică la Liceul Teoretic „Minerva”, Mariana Bîrcă.
Elevii care au participat la activitatea organizată de echipa „URMA ta” s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.
„Consider că acest eveniment a fost unul util, deoarece am fost informați despre ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar. Am o părere pozitivă despre tot ce s-a discutat și mă bucur că mi-ați insuflat dorința de a mă implica pe viitor în astfel de activități”, a spus elevul clasei a XI-a „A”, profil Umanist, Liceul Teoretic „Minerva” din Chișinău, Constantin Chiriac.
„În urma acestei activități am aflat diferite informații despre cum putem acționa pentru a ajuta comunitatea din care facem parte și ce probleme putem aborda ca să informăm oamenii”, a spus eleva clasei a XI-a „A”, profil Umanist, Liceul Teoretic „Minerva” din Chișinău, Gabriela Moisei.
„La acest eveniment am aflat pentru prima dată despre jurnalismul comunitar și ce cuprinde acest domeniu. Am aflat că pentru ca să fii jurnalist ai nevoie de creativitate pentru ca să scrii un material jurnalistic și mi se pare o profesie interesantă. Mă bucur că ne-ați oferit oportunitatea de a înțelege cum trebuie să scriem un material și cum ne putem promova comunitatea”, a spus elevul clasei a XI-a „A”, profil Umanist, Liceul Teoretic „Minerva” din Chișinău, Cristian Frunze.
„Întâlnirea de astăzi a fost una informativă, iar podcast-ul foarte interesant, deoarece în urma acestora am făcut cunoștință cu ideea că jurnalismul comunitar este atunci când fiecare cetățean poate comunica ceea ce se întâmplă la el în comunitate prin intermediul unei știri, a unui reportaj etc.”, a spus eleva clasei a XI-a „A”, profil Umanist, Liceul Teoretic „Minerva” din Chișinău, Alina Alexa.
Proiectul „Jurnalismul comunitar: comunicare pentru comunitate” are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.
Link Podcast#1 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
Link Podcast#3 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
Link Podcast#4 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.
#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva
* * *
Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.