8 finaliști ai Concursului Planurilor de afaceri de la Ialoveni, axate pe tineri și tinere NEET, au participat, la 13 noiembrie 2022, la festivitatea de semnare a contractelor de grant, desfășurată în cadrul Forumului anual privind participarea tinerilor la dezvoltarea social-economică a localităților raionului Ialoveni.
Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Naționale a Tineretului 2022 în cadrul proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.
La festivitatea de premiere au participat Președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, Vicepreședinta raionului, Galina Tonu, care i-au felicitat pe tineri, dorindu-le succese notabile, energie inepuizabilă, perseverență zilnică şi performanțe în proiectele pe care le desfășoară.
În cadrul Forumului anual „Participarea tinerilor la dezvoltarea social-economică a localităților raionului Ialoveni” au fost oferite certificatele de grant și trofeele excelenței în afaceri celor opt echipe de tineri antreprenori și tinere antreprenoare din șapte localități ale raionului, desemnate finaliste ale Concursului Planurilor de afaceri pentru tineri și tinere a Fondului de antreprenoriat pentru tineri Ialoveni, inițiat de Asociația „Eco-Răzeni”.
Aceste inițiative de afaceri îi vizează pe tinerii și tinerele NEET care sunt definite, în legislația națională, ca tineri și tinere în vârstă de 15-29 de ani „care nu fac parte din populația ocupată, nu studiază/învață în cadrul sistemului formal de educație și nu participă la niciun fel de cursuri sau alte instruiri în afara sistemului formal de educație”.
Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)” este finanțat de Uniunea Europeană și Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.
Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și al Agenției pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, ale Uniunii Europene și/sau al Suediei.