15.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ziua Națională a Lecturii la Muzeul Național al Literaturii Române

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, în incinta Muzeului Național al Literaturii Române sunt organizate două evenimente culturale, menite să creeze un liant puternic între vizitatorii muzeului și literatura de calitate.

 Prima acțiune este organizată de Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și presupune lansarea atelierelor de lectură, interpretare, pictură și creație artistică, organizate în cadrul proiectului MEDA,  finanțat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale.

Activitățile în cadrul Atelierelor MEDA sunt orientate pe categorii de vârstă, organizate tematic și adaptate la nivelul de cunoștințe și la domeniile de interes ale beneficiarilor. Așadar, atelierele presupun:

  • activități de lectură și pictură – pentru ciclurile preșcolar și primar;
  • activități de lectură și creație artistică – pentru ciclul gimnazial;
  • activități de lectură, creație artistică și interpretare – pentru ciclul liceal.

Atelierele pot fi organizate la solicitarea persoanelor și instituțiilor interesate. Fiecare atelier poate găzdui câte 10-15 persoane.

Evenimentul de lansare a atelierelor MEDA se va desfășura marți, 14 februarie, ora 15:00, în Sălile roz și verde ale Muzeului Național al Literaturii Române.

Cel de-al doilea eveniment este organizat de Școala de Arte „Alexei Stârcea”, Secția Canto, sub atenta îndrumare a Adrianei Spunei, șefa Secției Canto.

Copiii vor evolua în cadrul unui concert dedicat memoriei lui Grigore Vieru, care la data de 14 februarie ar fi putut împlini 88 de ani de la naștere. În cadrul concertului vor fi interpretate cântece pe versurile poetului – o modalitate plăcută de promovare a operei unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați poeți din țara noastră.

Concertul IN MEMORIAM. GRIGORE VIERU – 88 DE ANI DE LA NAȘTERE se va desfășura marți, 14 februarie, ora 16:00, în Sala galbenă a Muzeului Național al Literaturii Române.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente