6.2 C
Chișinău
joi, mai 2, 2024

INVITAȚIE DE PRESĂ: Consolidarea colaborării pentru un progres durabil Agenda Verde pentru Moldova, Georgia, Ucraina și Armenia

Institutul de Mediu de la Stockholm (SEI), împreună cu Guvernul Republicii Moldova și PA EcoContact, are plăcerea de  a vă invita lansarea proiectului „Agenda Verde pentru Moldova, Georgia, Ucraina și Armenia”, susținut de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare (Sida).

Evenimentul va reuni principalele părți interesate, inclusiv oficiali guvernamentali, mass-media, ONG-uri, sectorul privat și mediul academic. La discuții vor participa reprezentanți ai Guvernului, ai Suediei, ai Uniunii Europene și ai altor parteneri importanți. Cuvânt de deschidere vor avea: viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba; ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov; comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, și ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried.

Evenimentul va oferi o perspectivă detaliată asupra unui proiect care urmărește să îmbunătățească alinierea politicilor Republicii Moldova cu Pactul Verde European – cadrul Uniunii Europene pentru dezvoltare durabilă. Prin integrarea politicilor sale cu cadrul UE, Moldova va avea o capacitate mai mare de a-și atinge obiectivele de neutralitate climatică. Pe lângă faptul că acest efort va consolida eforturile de mediu ale țării, va juca, de asemenea, un rol esențial în procesul de aderare la UE.

Unde: Summit Events, Sala Roșie, strada Tighina 49/3, parter, Chișinău

Când: 13 octombrie 2023

Durată: 14.00 – 16.00 (2 ore)

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. până joi, 12 octombrie, ora 12:00, prin e-mail: tatiana.gumene@ecocontact.md.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente