30 C
Chișinău
vineri, iulie 19, 2024

Suedia donează 26 milioane de EUR în sprijinul aprovizionării cu energie și eficienței energetice a Moldovei

Suedia donează 26 milioane de euro în sprijinul aprovizionării cu energie și eficienței energetice a Moldovei, iar acest suport va sprijini gospodăriile vulnerabile din Moldova în timpul iernii și va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la extinderea infrastructurii în țară.

„Moldova a fost grav afectată de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Prin acest pachet de sprijin, asistăm Moldova la această etapă critică. Acest sprijin va ajuta gospodăriile vulnerabile să supraviețuiască iarna,” a declarat Ministrul Suedez al Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare și al Comerțului Exterior, Johan Forssell.

Din sprijinul total de 26 milioane EUR, 17 milioane EUR vor fi direcționate către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – pentru a sprijini activitatea lor în Moldova. 9 milioane EUR vor merge către Fondul de Reducere al Vulnerabilității Energetice creat de Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru a sprijini gospodăriile deosebit de vulnerabile în timpul iernii, se arată în comunicatul de presă difuzat de Ambasada Suediei la Chișinău.

Suedia este unul dintre cei mai mari parteneri bilaterali ai Moldovei, oferind aproape 17 milioane EUR în sprijin continuu pentru reforme în 2023. Eforturile de reformă pe termen lung se bazează pe legăturile mai strânse ale Moldovei cu UE și se axează pe democrație, drepturile omului, egalitatea de gen, dezvoltarea pașnică, dezvoltarea economiei de piață, mediu și climă.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente