20.2 C
Chișinău
marți, aprilie 30, 2024

„Vino, poveste de iarnă” : Cea de-a XX-a ediție a „Vernisajului Vinului” va fi dedicată vinurilor, spumantelor și divinurilor

„Vernisajul Vinului”, eveniment emblematic pentru industria vinicolă, revine cu cea de-a XX-a ediția, cu genericul „Vino, poveste de iarnă”. Ediția de iarnă, dedicată în mod tradițional spumantelor, vinurilor alese și divinurilor de calitate, va avea loc în data de 15 decembrie, începând cu ora 18:00, în incinta Palatului Republicii.

Organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), Vernisajul Vinului este un punct de întâlnire pentru pasionați de vinuri de calitate și reprezintă o platformă de comunicare vitală între vinificatori și consumatori.

Peste 70 de vinificatori reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor expune publicului peste 400 de vinuri. Mai mult, evenimentul este o oportunitate unică pentru lansarea a peste 100 de vinuri noi, produse din recolta anului 2023, precum și a unor vinuri de cupaj din anii vitivinicoli precedenți.

Ediția de iarnă a „Vernisajul Vinului”, găzduiește tradițional și „Salon Divin”, o secțiune specială dedicată distilatelor de vinuri moldovenești.  „Salon Divin” va aduce în prim-plan 8 producători de top din țară cu peste 30 de divinuri, printre care și băuturile care au primit  statutul de divin cu statut Indicație Geografică Protejată (IGP) și care au luat medalie la cel mai prestigios concurs de profil din țară – Concursul Mondial de Bruxelles.

Amicii vinului, care vor fi prezenți la „Vernisajul Vinului” vor avea ocazia de a degusta și evalua cele 92 de vinuri medaliate la Concursul național „Vinul Moldovei”. Aceste vinuri de excepție au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali și au fost produse din soiuri autohtone și de selecție nouă moldovenească.

Participanții la cea de-a XX-a ediție a Vernisajului Vinului,  în schimbul unui bilet vor primi câte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, special creat pentru degustările de vinuri.

Biletele pentru cea de-a XX-a ediție a „Vernisajului Vinului” sunt disponibile aici: https://iticket.md/event/vernisajul-vinului-vino-poveste-de-iarna-2023

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente