15.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Expoziție de colaje cu genericul „Unora le place poezia” de Wislawa Szymborska, poetă poloneză

Biblioteca Națională a Republicii Moldova în parteneriat cu Institutul Polonez din București organizează o nouă ședință a Salonului de Artă, în cadrul căruia va fi vernisată expoziția de colaje cu genericul „Unora le place poezia”, fiind expuse lucrări ale elevilor clasei a VIII-a, Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, ghidați de profesorii și artiștii plastici Anatolie Gherasimov și Iana Proka. Evenimentul este unul de totalizare a proiectului „2023 – Anul Szymborska”, Institutului Polonez din București.

Participă : Wojciech MROZOWSKI, director adjunct Institutul Polonez din București; Katarzyna ZALASZEWSKA, reprezentant al Institutului Polonez din București și coordonatoarea proiectului „2023- Anul Szymborska”.

Expoziția conține circa 20 de lucrări în tehnica colajului în artele vizuale, care este un mod nou de exprimare a viziunii tinerilor artiști asupra poeziei Wislawa Szymborska. La fel vor fi expuse și lucrări realizate de elevii de la Școala de Arte din București.

Evenimentul va avea loc la 21 februarie 2024, ora 14.00, Sala Arte și hărți”, blocul II (str. 31 august 1989, 78), Biblioteca Națională a Republicii Moldova. 

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente